SK Čkyně – TJ Osek B

Rezerva Oseka veze ze Čkyně bod díky vynikajícímu Chalušovi

Čkyně: Druhé domácí utkání v sezoně sehrála exkrajská Čkyně s rezervou Oseka. Hosté v soutěži ještě neinkasovali a před utkáním se vyhřívali s plným bodovým ziskem na druhém místě tabulky. Domácí tedy nečekalo nic lehkého a při absenci Josefa Vondráška musel nastoupit i jeden z trenérů Václav Turek, na hřišti patřil opět k nejlepším a všem ukázal, že ještě má na hřišti co dělat.

Domácí Čkyně opět vlétla na soupeře s plnou parádou a již v 5.minutě dobře střílel kapitán domácích Král. Jeho střelu vytěsnil Chaluš na břevno, od něj se míč odrazil do vápna ale hostující stopeři byli důraznější než zakončující Robert Provod.  Domácí tlakem pokračovali, v 7.minutě našel povedeným centrem Kuneš Pinkeho a ten se řítil sám na Chaluše, hostující brankář však střelu výtečně vytěsnil na rohový kop, který zahrával Král; přesně našel ve vápně Kuneše – ten zakončil hlavou ale Chaluš opět čaroval, z následného rohového kopu už další Kunešova hlavička potrádala přesnost. V 11.minutě se hosté opět mohli spolehnout na svého brankáře, to když Chaluš vytáhl opět jeden ze svých dalších klenotů, Kunešovu dobrou střelu z voleje vytěsnil na tyč! Po dvaceti minutách hry našel dobrým centrem Lukáš Provod nabíhajícího Pinkeho, ten však netrefil podle představ. Poté se hra přesunula spíše do středu hřiště, a hosté už si hlídali poločasový výsledek, tyto plány jim minutu před koncem mohl zhatit Robert Provod který se po chybě obrany řítil sám na Chaluše, a hádejte jak to dopadlo – Osecký golman byl zkrátka nepřekonatelný. 

Do druhé půle se nastoupilo z obou stran opatrně a tak až v 54. minutě stojí za zmíňku Turkova dobře mířená střela z 30 metrů kterou Chaluš dokázal zkrotit. Hosté se do zakončení dostávali jen sporadicky, domácího Holfelda provětral v 68. minutě Kalianko z přímého kopu, jeho střela šla jen těsně nad. V minutě pětasedmdesáté střílel téměř ze stejné pozice Pichlík, to už Holfeld musel zakročit a zkrotit míč na rohový kop.  Osm minut před závěrečným hvizdem přišla asi největší šance hostů, Kalianko si přehodil po uniku Holfelda a vyslal střelu na branku, na brankové čáře však vše uhasil dobře hrající Václav Turek st. Domácí se sice nadechovali k závěrečnému tlaku, ale vyloženou šanci si již vtvořit nedokázali. A tak mohli litovat těch neproměněných z prvního poločasu. 

SK Čkyně – TJ Osek „B“ 0:0 

Rozhodčí: Novák – Hodek, Mlynár

ŽK: 1:3 (Turek Václav ml. – Mareš, Kalianko, Ježek)

Sestava Čkyně: Holfeld – Martan, Turek Václav st., Chalupa, Duka – Pinke (60.Uhlíř),Turek Václav ml., Král, Provod Lukáš (50.Fleischmann) – Kuneš, Provod Robert.

{gallery}ckyne/2013/zari_2013/ckyneosek/{/gallery} 

Připravil: Patrik Krull 

Foto: Zdeněk Formánek