Bruslit budeme v říjnu

Prázdniny skončily a přípravy na sezónu jsou na zimním stadionu v Sušici v plném proudu. Po velmi úspěšném létě, kdy se povedlo zvýšit využitelnost letního umělého povrchu stadionu téměř dvojnásobně, čeká návštěvníky tohoto sportovního zařízení opět bohatá nabídka aktivit. Zahájení sezóny je naplánováno na čtvrtek 10. října 2013. Led by měl být všem zájemcům k dispozici jako každoročně do konce března příštího roku.

 

Pro veřejnost bude v pravidelných časech vyhrazeno veřejné bruslení a dále bruslení pro rodiny s dětmi (bruslení s hrazdičkami).

„Díky pravidelnosti hodin veřejného bruslení a vymezení zvláštního času pro rodiny s malými dětmi se v loňském roce podařilo zvýšit návštěvnost stadionu během veřejného bruslení téměř o šedesát procent. Doufám, že se tento trend podaří zachovat i v letošním roce a naše nabídka zaujme obyvatele nejen Sušice, ale i ostatních měst regionu.” doplnil k veřejnému bruslení Ing. Lukáš Hamák, ředitel příspěvkové organizace Sportoviště města Sušice (dále jen „SMS”), která byla zřízena začátkem roku 2013.

V rámci veřejného bruslení bude opět vyhrazen prostor v rámci ledové plochy pro krasobruslařský kroužek pod vedením paní Hartmanové. Bližší informace k organizaci kroužku najdete se začátkem zimní sezóny na webových stránkách , nebo na facebookových stránkách organizace Sportoviště města Sušice.

zs 20131

Na uvedených stránkách najdete také veškeré aktuální informace a upozornění týkající se provozu zimního stadionu. Skupiny zde najdou rezervační systém, ve kterém je možno on-line rezervovat ledovou plochu.

„Sledovat naše stránky se rozhodně vyplatí. Během roku chystáme několik akcí. Například v říjnu proběhne zvýhodněná akce pro školy a nestátní neziskové organizace z celého regionu. Veškeré detailní info najdete právě na výše uvedeném webu,” doplnil Ing. Hamák.

Z akcí, které mají proběhnout na zimním stadionu ještě v říjnu, uvedeme například zápas ženské juniorské hokejové ČR proti Horažďovicím (sobota 26. 10. 2013).

Z novinek sušického zimního stadionu je to snad vše. Snad zbývá jedna poslední, a to nová posila týmu strojníků. Nejedná se však o navýšení počtu pracovníků. “V letošním roce odešel do penze hlavní strojník Václav Matouš, který byl přes 20 let dobrou duší zimního stadionu. Rádi bychom mu ještě jednou poděkovali a do dalších let mu popřáli hlavně zdraví a spoustu radosti,” zdůraznil Ing. Hamák.  Novým hlavním strojníkem se stal pan František Šafránek.

Zbývá tedy už jen nabrousit brusle a těšit se na začátek zimní sezóny.