Záchranářem s “pohodou”

Středa 11. září se v Domově pro osoby se zdravotním postižením, Sociální pohoda, o. p. s. Javorník, nesla v duchu první pomoci. Na dopoledne byly pro obyvatele domova připraveny tématické ukázky, zájemci měli možnost si vyzkoušet základy první pomoci (například ošetření drobného zranění horních i dolních končetin). I odpoledne si všichni užili – pokračoval pestrý program pod názvem „ ZÁCHRANÁŘEM S POHODOU”.

Cílem akce bylo uživatelům Sociální pohody Javorník předat alespoň základní minimum znalostí, jak včas pomoci sobě nebo ostatním, když se setkají v různých situacích s některými z probíraných problémů. Každý z nás se může ocitnout v situaci, kdy jedinou šanci pro přežití jsou znalosti jiného člověka; proto základy poskytování první pomoci by měli mít vžité všichni, i sami trvale zdravotně postižení lidé, kteří se učí, jak správně zareagovat.

Pozvání k účasti na této akci přijala Policie ČR – por. Bc. Martina Joklová, DZS Vimperk s. r. o. – Josef Appelt, Informační a strážní služba Národního parku Šumava – Václav Veselý a Pavel Nedvěd. Ti všichni si zaslouží velké poděkování za perfektní spolupráci, profesionálně představenou činnost jednotlivých složek záchranného systému a hlavně za vstřícný přístup k obyvatelům domova.

-mk-

{gallery}vimperk/2013/zari/pohoda_javornik/{/gallery}