Hraničářská je nad možnosti firmy

Ulice Hraničářská je nad možnosti firmy

Už poměrně dlouhou dobu čekají obyvatelé Vimperka, co se bude dít s ulicí Hraničářská, která měla být v průběhu léta rekonstruovaná společností VYSLYSTAV s. r. o. K předání a převzetí staveniště došlo 8. července, zhotovitel oznámil předpokládaný termín zahájení stavby na 22. 7.  Termín dokončení, uvedený ve smlouvě o dílo, byl původně stanoven na  9. října letošního roku.

Vše je ale jinak.  Práce do současné doby ani nezačaly, ačkoliv pracovníci města byli  trvale v kontaktu se zhotovitelem a  pochopitelně trvali na dodržení smlouvy a zahájení  stavebních prací v co nejkratší době. Bezvýsledně, na ulici rozhodně žádný stavební ruch nevládne a jak to vypadá, hned tak se opravy nedočká.

Proč? Na to jsme se zeptali Ing. Michala Jančeho, vedoucího odboru investic a údržby městského úřadu Vimperk.

 

K našemu dotazu uvedl:

“Nejvhodnější nabídku v zadávacím řízení předložila společnost VYSLYSTAV s.r.o., ale nenastoupila k plnění předmětu díla.  

Z vyjádření společnosti VYSLYSTAV s.r.o. cituji: „… díky posunutí celé stavební sezony a tím i předpokládaným koncům zakázek i nadále nedisponujeme dostatečným počtem kapacit, tak abychom zakázku mohli realizovat. …“.

V současné době probíhají mezi městem Vimperk a společností VYSLYSTAV s.r.o. jednání o podmínkách ukončení (odstoupení) od uzavřené smlouvy o dílo.

Po odstoupení od smlouvy o dílo může město Vimperk přistoupit k vypsání nového zadávacího řízení.”

 

Kdy je tedy možné očekávat provedení rekonstrukce ulice Hraničářská?

“Lze předpokládat, že realizace akce „Vimperk, ulice Hraničářská – rekonstrukce místní komunikace“ proběhne v roce 2014 s novým zhotovitelem.”

 

Děkuji za vyjádření.

A. Staňková