HC Vimperk myslí na semifinále play off

Nová sezóna HC Vimperk je tady

 

Rozhovor s hlavním trenérem mužstva mužů HC Vimperk Tomášem Kašparem před nadcházející hokejovou sezonou.

 

02-DSC 0082

 

Do této sezóny vstupuješ jako hlavní trenér, jaké jsou sportovní cíle mužstva?

Soutěž krajského přeboru je stále kvalitnější a ostatní týmy hodně posilují, ale náš cíl je postup minimálně do semifinále play off. Myslím si, když bude náš tým kompletní tak to zvládneme.

 

Jak hodnotíš právě skončené přípravné období?

Bohužel v přípravném období jsme neměli kvůli zranění nebo pracovním povinnostem hráčů na žádný zápas kompletní tým a proto jsme dali šanci mladým hráčům, kteří bojovali o místo v sestavě. Odehráli jsme celkem čtyři zápasy, ve kterých jsme zkoušeli různé varianty sestavy. Věřím že hráči pochopili co od nich chceme a potvrdí v mistrovských utkáních svou kvalitu.

 

Nastaly nějaké změny v hráčském kádru?

Jak to vypadá, tak nás kvůli zranění ramene opustí Ondra Pošmourný. Z hostování ve Strakonicích se vrátil Kouba. Jinak by tým měl zůstat jako v loňské sezóně .Nikdo nás neposílí a nadále budeme hrát s vimperskými hráči.

109-dsc 0184

Trenér Tomáš Kašpar bude spoléhat na jistotu v brance Radka Podskalského

 

V přípravných zápasech nenastupovaly některé stabilní opory, jak to vypadá s jejich zdravotním stavem, kdy by se hráči měli zapojit do hry?

Je pravda, že zraněných máme na začátku sezóny hodně. Do posledního utkání nemohl naspoupit  Hail, který má nastřelený kotník. Ve Strakonicích nedohrál Král, který si natáhl tříslo. Doufám, že oba hráči budou na první mistrovské utkání v pořádku. Ženíšek by se měl už také v úterý připojit k týmu. Janda jde příští týden na operaci kolene a budeme se muset bez něj obejít ješte nějaký týden. Další velká ztráta je zranění J. Předoty ,který by měl jít  tento týden na vyšetření a všichni pevně věříme ,že to dobře dopadne!  

 

První mistrovské utkání sezóny 2013-14 se uskuteční tuto neděli 22.  září od 17.00 na vimperském zimním stadionu. Soupeřem bude tým HC Tábor B.

114-dsc 0344

Martin Boby Janda bude pro začátek sezony pro zranění scházet

 

zdroj: HC Vimperk

foto: Zdeněk Formánek