První mistrovský zápas hokejistů

HC Vimperk-HC Tábor B 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Branky: 14. Vinš, 41. Kouba, 53. Voldřich(TS)-20. Heršálek, 34. Ježek, 39. Rižák, 51. Perník

Vyloučení: 6:6+Škulina (Tá)10 min Přesilovky 2:1 Oslabení 1:0  Rozhodčí:Dvořák,Jirovský,Karlín

Diváků 350

První mistrovské utkání letošní sezóny začalo tlakem a dobrou hrou domácích hlavně ve středním pásmu. Z toho se rodilo mnoho šancí (Vinš, Slabý, Kouba), ale ani hosté nezůstali pozadu a z rychlých protiútoků si své šance vytvořili. Ty jim ovšem spolehlivý Podskalský vychytal.

 

Ve 14.minutě jeli hosté osamoceni na domácího brankáře, ten je bravurně vychytal a z protiútoku hned trestal domácí Vinš-1:0. Hosté srovnali stav v poslední minutě první třetiny, kdy už se asi domácí viděli v kabině a nedůrazně bránili.

Druhá třetina začala hodně rozháranou hrou domácích, kteří jakoby nevěděli co mají hrát a puky po sobě doslova stříleli.

 08-dsc 0074

Hosté to vycítili a domácí ztrestali dvěma góly. Obzvláště ten druhý byl z kategorie ‘laciných’. Po druhé třetině byl stav 1:3. Nástup do třetího dějství se domácím zase vydařil a ihned v úvodu snížil Kouba po asistenci Voldřicha. Naopak v 5. minutě nechala domácí obrana před svojí brankou hostům příliš mnoho prostoru a ti toho dokonale využili  – 2:4.

Po této brance domácí trenéři zkorigovali sestavu na dvě pětice. Snížení na rozdíl jedné branky se domácím podařilo zásluhou Voldřicha, který proměnil trestné střílení nařízené za technickou chybu (hození hole) hostujícího brankáře. 

Domácí v závěru dřeli, chtěli alespoň vyrovnat. Měli několik příležitostí, dvakrát nastřelili tyč, ale ani v závěrečné power play se jim to nepodařilo.

Příští týden hraje HC Vimperk derby ve Strakonicích a to již v sobotu v rámci strakonických pouťových oslav.

{gallery}vimperk/2013/zari/vimperk_tabor/{/gallery}

 

text: zdroj HC Vimperk

foto: Zdeněk Formánek