policie

A nedá si říct a nedá…

SUŠICE – Rozšířené trestní stíhání o několik skutků a vzetí do vazby si vyloužit nenapravitelný chmaták, který ke zlodějinám přidal i vyhrožování zbraní. Policejní komisař rozšířil trestní stíhání 27letého muže ze Sušice pro pokračující přečin krádeže a nebezpečné vyhrožování. Zloděj 13. září v obchodním domě v Sušici odcizil mobilní telefon za 4 999 Kč a prošel pokladní zónou bez úhrady, o pět dní později se šel „vybavit“ do prodejny v Nádražní ulici, kde krátce po poledni ukradl láhve alkoholu v hodnotě 3 235 Kč. Ty uschoval do batohu a opět prošel okolo pokladny bez zaplacení. V ten samý den na cyklostezce vyhrožoval muži, který jej následoval aby označil místo s uschovanými lahvemi alkoholu. Pachatel namířil proti muži nůž a vyhrožoval jeho použitím, načež muž místo opustil. Při prošetřování krádeže policisté zjistili, že zloděj měl u sebe jetě i sáček s pervitinem.

Muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen v měsíci dubnu letošního roku. Podle rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

 

 

KLATOVY – Parašutista na následky zranění v nemocnici zemřel. Včera dopoledne došlo při seskoku padákem na sportovním letišti v blízkosti obce Chaloupky u Klatov k těžkému zranění parašutisty. Swooping (seskok, při němž se parašutisté snaží o to, aby v co nejvyšší rychlosti škrtli o zem, nebo vodní hladinu) tak má v Česku za poslední tři měsíce už čtvrtou oběť. Případy vyšetřuje Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Muž ve věku 42 let z Děčínska se při seskoku padákem do vodní nádrže těžce zranil. Byl transportován do nemocnice v Plzni, kde i přes veškerou péči lékařů na následky zranění zemřel.

 

 

HORAŽĎOVICE: Opět jdou po naftě – v obci u Horažďovic vnikl neznámý pachatel v areálu zemědělské společnosti do skladu a ze zaparkovaných zemědělských strojů odčerpal z palivových nádrží celkem 660 litrů motorové nafty. Poškozené společnosti vznikla škoda 23 800 Kč.

 

-as, p cr-