Šestkám úvodní zápas nevyšel

Hokejisté 6. třídy zahájili sezonu žákovské ligy ledního hokeje

Pro mladší žáky HC Vimperk již začala sezona 2013/14 o několik dní dříve než pro vimperské „Áčko“.Stejně jako v loňské sezoně se dle dlouhodobé dohody se spojili s klubem HC Strakonice a pod hlavičkou Strakonic také v lize mladších žáků (6.třídy) budou působit.

 51-dsc 0107

Tým, který si snad i oprávněně dělá ambice na přední místa, zahájil mistrovskou sezonu na vimperském ledě proti dalšímu favoritovi soutěže, týmu HC Lužnice. Bohužel, úvodní zápas domácím moc nevyšel. Hosté se ujali vedení, které jim ale vydrželo pouhé dvě minuty a loňský nejlepší střelec Slanina otevřel účet nové sezony. Vzápětí ale domácí velkou chybou darovali Lužnici opět vedení, což zmrazilo jejich aktivitu. Vyrovnávací gól padl v 11. minutě, když střelu Bohma od modré šikovně tečoval Kovář a zdálo se že snad se domácí tým chytí. Tento optimismus podložila i další branky Slaniny pouhé 2 sekundy před koncem třetiny po skvělé individuální akci.    

 

Bohužel, opak byl pravdou, domácí se začali utápět v nepřesnostech a také byli hodně vylučovaní, což se jim stalo v této fázi zápasu osudné. Hned tři přesilové hry hosté okázali během 5 minut využít a ani další dvě branky Slaniny nevybudily domácí tým k lepší hře v této hrůzné třetině.

 

V poslední části se bohužel, obraz hry nezměnil a proto pošumavský tým utrpěl na úvod těžkou porážku.

HC Strakonice – HC Lužnice  7:14 (3:2, 2:7, 2:5)

Branky a přihrávky domácích : Slanina 4, Kovář 1+2, Koryťák 1+1, Dub 1, Bělohrad a Kašpar  0+1 

 

 Ve druhém kole hostoval tým HC Strakonice na českobudějovickém ledě s touhou odčinit špatný úvod sezony. Jako tradičně ale inkasovali hosté jako první a teprve potom začali produkovat trochu lepší hru. Důrazem na brankovišti se zaskvěl dvěma brankami pohotový Janda a první část hry tak byla herně vyrovnaná, stejně jako skóre zápasu. Ve druhé vimperští začali lépe bruslit, od poloviny zápasu byli lepším týmem, zásluhou Jandy a Duba se dostali do vedení a zaslouženě dotáhli zápas do vítězného konce, když v poslední třetině měli mnoho příležitostí i k většímu navýšení vedení. Střelecky se zadařilo Martinu Jandovi, mnoho i nevyužitých příležitostí připravoval svým spoluhráčům na křídlech také agilně hrající David Kašpar, tým podrželi i oba hostující brankaři Němeček a Kopolovíč, který dokonce zneškodnil i trestné střílení. Strakonice si tak trochu vylepšili bilanci v lize a zaslouženě vyhrály v Budějovicích.

HC Č. Budějovice : HC Strakonice  2:6 (2:2, 0:2, 0:2)

Janda 4, Valdman a Lukeš 1, Kašpar 0+3, Slanina 0+2, Koryťák 0+1

Sestava pro oba úvodní zápasy : Němeček (Kopolovič) – Havlíček, Bělohrad, Bohm, Koryťák, Budík, Kašpar, Kovář, Slanina, Janda, Dub, Lukeš, Fabšicová, Valdman.

 

– hc vimperk-