Divadlo plné hvězd a dobré zábavy

Divadlo plné hereckých osobností a dobré zábavy čeká na diváky KD Sokolovna Sušice v  sezóně 2013/2014. V cyklu předplatného, který tradičně připravila Stálá divadelní scéna Klatovy, letos v rámci svého 50. výročí trvání, vám přináší pět  originálních večerů:

 

14. října v 19.30 hodin:

zmylena

Zmýlená platí – Zora Kostková Procházková

Hrají: Milena Steinmasslová, Dana Homolová, Ivan Vyskočil, Otto Kalus; režie Robert Bellan

 

Veselá komedie o dvou dějstvích a… mnoha zmýlených.

V této komedii, plné slovních hříček, lakonických poznámek, úsměvných dialogů, se můžeme bavit situacemi téměř detektivními.

Kdo je kdo? Kdo chce co a po kom to chce? Kdo nebo co je v kufru?

Do malého domku na samotě u lesa kdesi nad Karlovými Vary, kde žije čerstvě rozvedená výtvarnice Lena, vtrhnou tři lidé a nikdo z nich nemá chuť hned prozradit majitelce, proč tu jsou a jak se věci mají. Francouzská filmová hvězda českého původu Nel Vevér, její doprovod, krásný, mladý muž, asi “gigolo” metrosexuál Eda a podivný pan Evžen. A všem jim zamotají hlavu různá nedorozumění, lži, směšné a absurdní zmýlené.

———————————————————————————————————————————————————

listopad:

frankie

Frankie & Johnny / Terrence McNally

Hrají : Tereza Kostková a Aleš Háma

Krásný a uvěřitelný příběh o tom, jakou dá práci vzájemné sbližování dvou obyčejných lidí, kterým už život přichystal řadu těžkých životních zkoušek. Kuchař Johnny pracuje po svém návratu z vězení v malé restauraci v New Yorku, kde pracuje i prostořeká číšnice Frankie. Náhodně spolu skončí v posteli, ale zatímco Frankie vše považuje za aférku a těší se zase na svůj obvyklý stereotyp, sledování televize a pojídání zmrzliny, Johnny se zamiloval. Zdá se, že to nemůže fungovat. Nejsou už nijak mladí, ona má za sebou několik zklamání, on rozpadlé manželství. Po sérii vtipných slovních přestřelek a klasických nedorozumění svitne jakási naděje, že tihle dva mají ještě šanci…

———————————————————————————————————————————————————-

leden 2014

paparazzi

Paparazzi aneb Intimní život bulvárního fotografa – text Oldřich Dudek

 

Hrají a zpívají:

 

Lukáš Langmajer

 

Heřman Ludvík, 30 let, bulvární fotograf, smolař na ženy a žárlivec

Pavla Zeman-Bečková

Jana, 25 let, tak trochu potřeštěná intelektuálka

Kateřina, žena středního věku, se kterou se život nemazlil

Kamila Kikinčuková / Zuzka Velichová

Dana, 18 let, naivka bez jasného citového programu

Lenka, 25 let, bývalá manželka Heřmana, hezká a „lehkonohá“ žena

Táňa Krchovová / Iva Malatová

Zuzana, 23 let, zdravotní sestra s racionálním pohledem na život

Hanička, 28 let, vdaná žena, která se ocitá na prahu své první nevěry

režie: Pavel Kikinčuk

 

—————————————————————————————————————————-

únor 2014:

mafieacity

 

Mafie a city – Luc Chaumar

hrají: CarlosJosef Laufer, ÉtienneLukáš Langmajer, StephanieVeronika Nová, Viktor Karel Zima

 

Přiznat svému nejlepšímu příteli, že jsem milencem jeho dcery, to je záležitost mimořádně delikátní. Zejména pak, je-li on kmotrem mafie! Co myslíte, jak by jste reagovali na skutečnost, že chodí s vaši dcerou o dost starší muž? Jaké myslíte, že jsou praktiky sicilské mafie při řešení těchto zamotaných rodinných záležitostí? 

Když se do příběhu trefně zamotá kuriózní požadavek v domě bydlícího vyznavače budhismu a umocní se dvojsmyslností obsahu vzájemných dialogů, je zábava všech diváků zaručena a pak umocněna vynikajícím překladem Jaromíra Janečka a citlivou režií Ivana Vyskočila.

——————————————————————————————————————————————————–

 březen 2014:

laskanatri

 Láska na tři – Jerry Mayer, režie Gustav Skála

Hrají: Světlana Nálepková a Oldřich Vízner

 

Celosvětově úspěšná konverzační hra.  Dva cestující ve vlaku, který se žene odporným ospalým ránem. Ona, žena na úrovni, psycholožka, on, životní tragéd, zcela neukotvená existence. Jediné, co je zdánlivě spojuje, je vášeň pro luštění křížovek. Opravdu jen zdánlivě. Nová komedie uváděná v Divadle  Metro v české premiéře je brilantní konverzačkou, která už slavila velký divácký úspěch nejen v Evropě, ale především v zámoří. Jak snadno a rychle se mohou během několika okamžiků obrátit životní postoje, a jak zdánlivě neslučitelné může snadno splynout a vzájemně se doplňovat vás přesvědčí herci Oldřich Vízner a Světlana Nálepková v inscenaci režiséra Gustava Skály. Autorem textu je Jerry  Mayer, překladatelem Jiří Stach, který už pro Divadlo Metro připravil úspěšný text Dostanu tě na jahody.

———————————————————————————————————————————————————–

Podrobné informace o jednotlivých pořadech budeme přinášet aktuálně i na našich stránkách. Chcete-li se dozvědět více o možnosti získat ještě  předplatné na celý cyklus (750 Kč za 5 titulů), poptejte se v Sušickém kuturním centru – v budově KD Sokolovna (tel. 376 528 686), nebo se podívejte na internetové stránky SDS Klatovy.

 

-red-