V Dolanech se pořád něco děje!

 

Dolanští hasiči mají pořád napilno. Nejen že jsou aktivní v rámci své vlastní činnosti sboru, ale pořádají také úspěšné akce pro veřejnost a v červnu stvrdili oficiální partnerství s FF Haidmühle. Co všechno se jim povedlo a co mají ještě letos před sebou, o tom více Ing. Stanislav Hadrava, člen výboru SDH Dolany:

 

“Jak to uteklo! Nedávno jsme na výroční schůzi „diskutovali” o činnosti sboru a plánovali akce na rok 2013 a teď začátkem října jich máme úspěšně přes polovinu za sebou.

Masopust, májka, hasičské sportovní hry pro děti, 26. ročník Dolanského poháru v požárním útoku, to všechno je již minulostí. 1. června jsme stvrdili naše přátelství s FF Haidmühle podepsáním smlouvy o partnerství.

sam 0913

Podepsání smlouvy o partnerství s FF Haidmühle

 

A co nás čeká? Troufám si říci, že toho bude ještě mnoho. 19. října pořádáme tradiční podzimní dolanský fichtlcup a koncem října si členové SDH Dolany a obyvatelé naší osady vyjedou společně s kamarády z Haidmühle „za kopečky” brázdit vody Dunaje kolem Pasova. Zde je nutné poděkovat panu Florianu Noé, který nám plavbu věnoval v rámci partnerství obou sborů. Těšíme se, že společně navštívíme i historickou pasovskou pivnici Oberhaus. Na oplátku pozveme členy FF Haidmühle na 1. hasičský dolanský ples, na jaře společně uspořádáme tradiční jarní fichtlcup v Dolanech a výlet po Šumavě a o letních prázdninách si vyjedeme na rafty. Při prožívání společných akcí se celkem rychle navazují nová kamarádství a i neznalost jazyka u některých členů nevadí. Domlouváme se jak se dá, ale zlepšuje se to. I to je jedním z výstupů našeho projektu, nenásilně zlepšovat komunikační dovednosti mladých v cizím jazyce.
Na všechny akce se snažíme shánět grantové peníze, doufáme, že tentokrát již úspěšně. Samozřejmě, že nezapomínáme také na děti, kterým tímto děkujeme za nadšené soutěžení a účast v hasičských soutěžích.

V roce 2014 budeme kromě jiného pokračovat ve zvelebování hasičského cvičiště, uspořádáme masopust, svoz železného šrotu a i nadále budeme likvidovat černé skládky v okolí Dolan. O všech akcích, brigádách a činnosti informujeme s předstihem na facebooku Hasici.dolany, webu i připravované infonástěnce na hasičské zbrojnici.

Děkujeme soutěžním družstvům Dolan za aktivitu a účast v soutěžích Šumavské hasičské ligy a velké díky všem těm, kteří se i přes svůj vlastní nedostatek času účastnili pravidelných brigád. Dále děkujeme sponzorům za podporu akcí a obci Čkyně za peněžní podporu našeho sboru.”

 

{gallery}/vimperk/2013/rijen/hasici_dolany/{/gallery}