Oprava koupaliště se odsouvá

Pohled na staré koupaliště ještě budeme muset bohužel chvíli snášet. Realizace projektu opravy a modernizace areálu (R. O. P. – Rekreační otavský park – informovali jsme v článku 26. 4. 2013) je zatím v nedohlednu. Projekt je připravený, bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele, koncem září mělo dojít k jeho výběru.
Do výběrového řízení se ale přihlásil pouze jeden zájemce, celé řízení se tedy bude opakovat. Komise se tak ani nedozvěděla cenu, za jakou zájemce zhotovení celého projektu nabízel. Podle zákona o veřejných zakázkách se totiž obálka nesmí otevřít a nabídka se archivuje.

Nikdo tak v této chvíli nedokáže říci, kdy přesně k realizaci dojde, protože výběrové řízení má pevně stanovené lhůty, které logicky zahájení prací na projektu odsouvají. Původní předpoklad byl, že areál u Otavy se začne proměňovat  letos v září, dokončení bylo plánované na léto 2014 s tím, že o letních prázdninách v příštím roce by měl být park již v plném provozu.

Aby nedošlo k problémům s financováním projektu (prostředky na něj získalo město z evropských fondů – ROP NUTS II Jihozápad), je nutné úpravu termínu dokončení realizace projektu projednat a předložit ke schválení vedoucímu odboru řízení programu ROP.
Teprve po splnění procesních kroků v rámci dotačního programu bude možné vyhlásit nové výběrové řízení s upravenými podmínkami.

Rozpočet projektu dosahuje celkem 14,8 milionu korun, schválená dotace z ROPu  je 12,6 milionu, město by ze svého rozpočtu hradilo 2,2 milionu.

V návaznosti na nastalou situaci rada města schválila 23. září zrušení původní veřejné zakázky a uložila odboru majetku připravit nové zadávací podmínky veřejné zakázky, zadávané v režimu otevřeného podlimitního řízení.

-as-