Řidiči BMW zaplatili pokuty

Přestupci byli na místě vyřešeni v blokovém řízení

Informuje tisková mluvčí Policie ČR nprap. Hana Kroftová:

ŽELEZNÁ RUDA – Policie vyřešila na místě řidiče, kteří se dopustili přestupku tím, že nerespektovali dopravní značení “Zákaz vjezdu vozidel v obou směrech” blokovými pokutami.  

  28. září 2013 vyjížděli  před 16:00 hodinou policisté z obvodního oddělení Železná Ruda na oznámení o vjezdu kolony vozidel u Černého Jezera v národní přírodní rezervaci.   Hlídka policie po příjezdu zkontrolovala  celkem 23 vozidel převážně tovární značky BMW. Na místě bylo ztotožněno 23 řidičů, kteří se dopustili přestupku tím, že nerespektovali dopravní značení B 01 – ZÁKAZ VJEZDU VOZIDEL V OBOU SMĚRECH.  Hlídka na místě zjistila, že nedošlo k žádné škodě na majetku, vozidla se pohybovala pouze na komunikaci. Všichni přestupci, kteří naplnili skutkovou podstatu přestupku, byli na místě vyřešeni v blokovém řízení. Za výše uvedený přestupek lze uložit blokovou pokutu ve výši až 2 tisíce korun.

Řidiči na místě zaplatili pokutu 100 Kč (policista mohl věc vyřešit buď domluvoum nebo blokovou pokutou), ale mohou být potrestáni mnohem vyšší částkou. Případem se dále zabývá Správa Národního parku, která podle slov mluvčího NP a CHKO Šumava Pavla Pechouška během přístího týdne zahájí ve věci správní řízení a pak rozhodne o případné pokutě. (red)