Řidič nehodu ve Kdyni nepřežil

Ve Kdyni zemřel řidič, který zdemoloval auto o stromy.

Z vraku ho vyprostili svědci před příjezdem záchranných složek. V neděli  6.  října  2013  v 13:26  hodin  vyslalo  operační  středisko  všechny  záchranné  složky k dopravní  nehodě,  která  se  stala  na  konci  obce Kdyně  ve  směru Koráb. Řidič  zdemoloval auto o strom. Vozidlo zůstalo stát na vozovce.

dn kdyne

Z vraku vozidla řidiče vyprostili svědci nehody ještě před příjezdem záchranářů. Místní  jednotka  byla  na  místě  pět  minut  po  ohlášení  nehody.  Vážně  zraněný  muž nejevil  známky  života.  Společně  s hlídkou  policie  zahájili  masáž  srdce  a  umělé  dýchání. V oživovacích  pokusech  je  vystřídali  po  dvou  minutách  profesionální  hasiči  a  následně  i posádky  pozemní  zdravotnické  i  letecké  záchranné  služby. Muž  utrpěl  ale  natolik  závažná poranění, že jim i přes veškerou snahu záchranářů podlehl.

Jednotky dále spolupracovaly s policií při vyšetřování dopravní nehody a asistovali pohřební i odtahové službě. Uniklé  provozní  kapaliny  zlikvidovali  pomocí  sorbentu.  Mimo  poškozených  stromů  nebylo zasaženo životní prostředí. Nehoda  zcela  v místě  uzavřela  silnici.  Provoz  byl  odkloněn  po  objízdně  trase.  Hasiči  na místě usměrňovali provoz.

U nehody zasahovaly jednotky HZS Domažlice a JSDH Kdyně.

-hzs-