susice z veze

Rada jednala o šatnách, bazénu i maturitních plesech

Aktuálně z radnice: z jednání rady města 7. října 2013

 

Zadání veřejné zakázky „Zimní stadion – stavební úpravy šaten“

25. září uplynul termín pro podání nabídek na veřejnou zakázku malého rozsahu Zimní stadion – stavební úpravy šaten, zadávanou dle Směrnice č. 01/2013 města Sušice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu.

Na základě přepracovaných zadávacích podmínek byl vyzván stejný okruh 7 uchazečů, jako při předcházející zrušené veřejné zakázce. Čtyři vyzvané firmy podaly nabídku, z toho jedna po termínu (ta nebyla otevřena a bude zaarchivována). Tři firmy nabídku nezopakovaly.

Pracovní skupina posuzovala 3 nabídky, jediným hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena. Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka uchazeče Miroslava Šperla z Divišova. Protože nabídka splňovala všechny další náležitosti, hodnotící pracovní skupina radě města doporučila veřejnou zakázku zadat tomuto uchazeči.

Rada města zadání zakázky doporučenému uchazeči schválila a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

 

Bazén Sušice – úpravy

Objekt s terasou na rohu zimního stadionu, kde by měly vzniknout prostory vedení organizace Sportoviště města Sušice a rekonstrukce WC pro veřejnost a doplnění zázemí zimního stadionu (sušárna výstroje, šatna lezecké stěny, úniková cesta) byly předmětem změn projednávaných radou města. Původní projekt s těmito úpravami, týkajícími se úpravy obvodových stěn sportovišť, nepočítal a doplnění prací bylo se zhotovitelem a projektantem upřesněno (rozšířeno) dodatečně.

Bazén Sušice – přístavba a stavební úpravy zimního stadionu“ si vyžádá navýšení finančních prostředků, spojené s úpravou řešení kompletní ‘obálky’ (dvou fasád a střechy, obvodových stěn směrem do zimního stadionu, statických úprav základů a nosných konstrukcí, bourání, odvozu a likvidace vybouraného materiálu). Do takto připraveného objektu by v příštím roce měla být, v rámci samostatné veřejné zakázky, vystavěna dispozice a doplněno veškeré technické zařízení budov. Rada města vzala na vědomí předložené řešení a nabídku zhotovitele stavby Bazén Sušice, firmy HOCHTIEF CZ, a. s. Praha na realizaci uvedené stavby.

 

Osmý svazek sborníku

Rada na svém pondělním zasedání projednala žádost o finanční příspěvek na vydání osmého svazku Vlastivědného sborníku Muzea Šumavy Sušice, který bude mimo jiné pojednávat o dějinách sirotčince v Červených Dvorcích, životě sv. Vintíře, freskách farního kostela v Albrechticích, povodních na horní Otavě v letech 1432 – 1900. Rada města rozhodla o poskytnutí finančního daru ve výši 5 000 korun na tento projekt.

 

Výjimky z počtu dětí ve školkách a ZŠ

Ředitelky obou sušických mateřských škol žádaly radu města uo udělení výjimky z počtu dětí ve třídách pro školní rok 2013/2014. Podle vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání se třída v mateřské škole naplňuje do 24 dětí a zřizovatel může povolit výjimku až o 4 děti. Rada města schválila (§ 23 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ), povolení výjimky od 1.9. 2013 na školní rok 2013/2014 pro

MŠ Sušice Smetanova: 1. – 6. třída 28 dětí, 7. tř. 24 dětí

MŠ Sušice Tylova: 1. třída- 21 dětí (3 integrované děti), 2. – 5. třída – 28 dětí a 6. třída – 27 dětí

 

Se stejnou žádostí (navýšení počtu dětí) se na radu obrátil ředitel ZŠ T. G. Masaryka. V žádosti uvádí potřebu navýšení počtu žáků ve třídě 5. A a ve třídě 5. E (budova Komenského), kde se v tomto školním roce vzdělává 31 žáků. Nejvyšší počet žáků ve třídě je stanoven na 30 žáků vyhláškou o základním vzdělávání a zřizovatel může dle školského zákona povolit výjimku z nejvyššího počtu žáků až o 4 žáky. Rada schválila pro letošní školní rok i tuto výjimku.

Navyšování počtu dětí ve třídách MŠ a ve třídách ZŠ je možné za předpokladu, že zvýšení počtu dětí nebude na újmu kvality vzdělávací činnosti školy a budou splněny podmínky bezpečnosti a ochrany zdraví a nebude překročena cílová kapacita povoleného počtu dětí ve škole uvedené v rejstříku škol a školských zařízení.

 

 

Příspěvek na maturitní plesy

Rada města schválila smlouvu o poskytnutí finančního příspěvku na pořádání maturitních plesů se Sdružením rodičů a přátel školy při Gymnáziu Sušice a se Sdružením rodičů a přátel školy při SOŠ a SOU a pověřila starostu města podpisem. Finanční prostředky ve výši 25 000(5 maturitních plesů) budou hrazeny z fondu starosty.

 

-as-

Kompletní zápis z jednání rady města najdete na www.mestosusice.cz