Postřehy seniorů se město zabývá

Zástupci Rady seniorů, poradního orgánu města, se začátkem října opět sešli s vedením města, aby společně prodiskutovali některé otázky týkající se veřejného života ve Vimperku, péče o seniory, dostupnosti sociálních služeb a další. Mezi probírané otázky patřila i bezpečnost ve městě, související s činností městské i státní policie.

 

Radu seniorů, v níž jsou zastoupeni členové jednotlivých dotčených svazů, seznámil starosta spolu s místostarostkou se současnými projekty a aktivitami města. Nechybělo pochopitelně ani objasnění situace kolem hotelu Vltava.

 

Naopak od Rady seniorů získává město cenné podněty pro svou činnost – jak z hlediska správy veřejného majetku, tak i v oblasti rozvoje a zkvalitňování služeb (nejen sociálních) pro seniory.

Příkladem mohou být návrhy na doplnění rozsahu prací při opravě Hraničářské ulice, potřeba menších oprav komunikací, ale třeba i návrh na pořízení a půjčování drtiče větví pro zahrádkáře.

Jedním z podnětů, který na říjnovém jednání zazněl, byl i zákaz podomního prodeje. Zákaz je již v platnosti – nařízením rady města. (Nařízení č. 1/2013 – Tržní řád, který podomní prodej zakazuje na celém území města Vimperk)

Je dobře, že senioři sami si uvědomují, nebo alespon začínají uvědomovat, nebezpečí, kterému mohou být v takových případech vystaveni, vždyť  policisté řeší poměrně často okrádání seniorů, dokonce i fyzické násilí, kterého se na nich neštítí použít takzvaní podomní prodejci.

-as-