Cena za komunikaci veřejné správy

Vimperk získal ocenění veřejného průzkumu Město pro byznys 2013

 

Včera, v pondělí 14. října, se starosta a místostarostka Vimperka zúčastnili slavnostního předávání ocenění v rámci výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys 2013.

Vimperk si v konkurenci ostatních hodnocených měst nejlépe vedl v kategorii Komunikace veřejné správy – test elektronické komunikace (rychlost a kvalita odpovědi).

„Vážíme si uděleného ocenění, které je pro nás ukazatelem, že se v tomto ohledu ubíráme správným směrem. Zjistili jsme včera už i nějaké další dílčí výsledky a po uvolnění všech finálních výsledků se budeme jednotlivým oblastem věnovat. Určitě v nich najdeme silnější i slabší stránky, asi jako v každém městě, a chceme výsledků průzkumu využít pro naši další práci,“ upřesnil starosta města Ing. Bohumil Petrášek.

 

Vyhlašovatelem průzkumu je tradičně týdeník Ekonom, vybraná města jsou hodnocena na základě nejrůznějších kritérií od podílu podnikatelů a firem ve městě, poskytování služeb a jejich cen, dopravní dostupnosti až po komunikaci veřejné správy. Celkové hodnocení měst v Jihočeském kraji (krajské kolo) bude uzavřeno a vyhlášeno 24. října, celorepublikové výsledky pak budou známy po 27. listopadu.

 

Srovnávací výzkum Město pro byznys se od ostatních projektů odlišuje nejen rozsahem, ale i množstvím sledovaných kritérií. Do výzkumu je automaticky zapojeno 205 měst s rozšířenou působností a 22 městských částí města Prahy. Město pro byznys zahrnuje všechny oblasti, které mají pro podnikatele a firmy strategický význam – 42 kritérií spadá do dvou oblastí: podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

 

„Poděkování za ocenění náleží také úředníkům, kteří velmi dobře vykonávají své pracovní povinnosti a jsou vstřícní a pružně reagují na dotazy veřejnosti. Je potěšující, nejen pro nás, že takoví úředníci na radnici ve Vimperku jsou,“ doplnila Ing. Jaroslava Martanová.

 

-red-