ilustrhasicivsichni

Aktualizováno: Hasiči evakuují panelák na Volšovské

14:00     Proražení plynového potrubí v důsledku zemních vykopových prací – to bylo důvodem evakuace zhruba 30 osob z blízkého panelového domu a uzavření poměrně široké oblasti kolem místa úniku hasiči a policií.

Jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů ze Sušice, policisté ze Sušice, Kašperských Hor, Kolince, strážníci MP Sušice a  technika společnosti RWE – ti všichni řešili následky nešťastné události.

Hasiči po prověření koncentrace plynu v ovzduší vyklidili  panelák na křižovatce  ul. Volšovská a Na Hrázi, evakuované osoby  umístili ve vedlejší požární zbrojnici. Policisté a strážníci MP uzavřeli v bezpečné vzdálenosti místo pro dopravu a společnost RWE začala řešit opravu  poškozeného potrubí, nejprve provizorně zakrytím poškozeného místa geotextilií a zeminou, následně pak celkovou trvalou opravou.

 

Po odvětrání domu se lidé vrátili zpět, byl také zmenšen  okruh uzavírky – po dobu opravy potrubí bude uzavřena ulice Volšovská v délce od křižovatky s ul. Na Hrázi po křižovatku s ul. Příkopy (u Letiště), policie provádí šetření a dohled.

 

V souvislosti se zásahem nedošlo k žádnému zranění osob.

-red-

 {gallery}susice/2013/rijen/plyn/{/gallery}

 

———————————————————————————————————————————————————————–

Dnes krátce před jedenáctou dopoledne byli hasiči HZS stanice Sušice vysláni k zásahu – úniku nebezpečných látek do ovzduší, na ulici Volšovská. V  jednom z domů i na ulici byl silně cítit plyn.

Podle informací redakce jde pravděpodobně  o proražené plynové potrubí. Zda  tato událost má souvislost s probíhajícími stavebními úpravami v blízkosti domu, zatím není potvrzeno.

Hasiči  v zájmu bezpečí obyvatel pro jistotu evakuují obyvatele z  paneláku, po zjištění příčiny úniku  a  zabezpečení nápravy, budou k dispozici další, konkrétní, informace.

 

-red-