2

Chuť je nejlepší kuchař

Trochu poopravené přísloví si na vlastní kůži a chuťové buňky vyzkoušely děti ve školní družině Pampeliška v ZŠ Lerchova. To je takhle jednoho říjnového odpoledne ‘honila mlsná’ a tak si  společně s vychovatelkou Mirkou Pokornou řekly, že protože jsou šikovné a nezaleknou se žádné výzvy, zkusí si připravit něco na zub samy.

S nadšením se kluci i holky, za bedlivého dohledu  vychovatelky, pustili do přípravy pečené buchty! Piškotová buchta s jablky, to bylo velké lákadlo… Jeden plech patřil klukům, jeden děvčatům, paní vychovatelka samozřejmě pomáhala na obou ‘frontách’.

Míchat, šlehat vyrobit sníh, nakrájet  jablíčka, poskládat. No, sem tam se to neobešlo bez strkanců a šťouchanců, to když se děti doslova praly o to, kdo si bude moci umazat ruce od těsta… A maminky pozor! Kluci byli stejně šikovní, jako děvčata!

 

2

Tak pozor! Vymazat plechy, vysypat,  nalít těsto a …. dokončená příprava ale vyvolala na čelech kuchařů vrásku: “no jo, ale my nemáme troubu”! Jenže –  paní vychovatelky, jak už to tak bývá, jsou většinou připravené na všechno, a tak  děti jen vykulily oči, když  “jejich” paní učitelka sáhla do tašky a vyndala gril….. “A to jde? Upéct buchtu grilu? Jde a jak! Podle intenzity mlaskání, ‘vousů’ od  cukru a spokojeného olizování se kuchaři nenechali zahanbit a sladké pohlazení kuků i holek se povedlo na jedničku.

Děti ze IV. oddělení Pampelišky  vyhodnotily  připravenou svačinku jako “mňam” a  už tak trochu spekulovaly, kdy a na co dostanou chuť třeba příští týden.

1

My jen dodáme i  pro příště: žádnou nudu s Pampeliškou a  dobrou chuť!

-red-