susice z veze

Sušice v projektu meziobecní spolupráce

Sušice se zapojí projektu meziobecní spolupráce, a to hned v několika oblastech. O návrhu projektu jsme informovali v článku z 29. října (celý text ZDE).

Projekt „Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce s ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností, jemuž záštitu poskytuje Svaz měst a obcí ČR , s názvem „Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností”, je plně hrazený ze zdrojů OP LZZ (Operační program lidské zdroje a zaměstnanost). Trvá od 1. května 2013 do 30. června 2015.

 

Cílem Projektu je vytvořit podmínky pro rozvoj dobrovolné spolupráce obcí, a to především v oblastech jejich samostatné působnosti, ukázat, že vzájemná spolupráce je pro spolupracující obce dlouhodobě prospěšná z hlediska možné finanční úspory (např. společný nákup elektrické energie nebo plynu, společný nákup služeb na svoz a zpracování komunálního odpadu včetně společné administrace těchto činností); z hlediska zkvalitňování výkonu veřejné správy (společná administrace procesu zadávání veřejných zakázek, zajištění odborného zázemí v oblasti účetnictví nebo právních služeb, zajištění společné administrace výběru místních poplatků) i z hlediska zkvalitňování poskytovaných veřejných služeb.

 

Na základě zvolených kritérií byla vybrána následující témata, která se budou v rámci projektu zpracovávat:

1. Základní školství a předškolní vzdělávání
2. Odpadové hospodářství
3. Sociální služby
4. Volitelné téma

 

Město Sušice, jako smluvní partner musí zajistit vytvoření projektem placeného realizačního týmu (zaměstnanci města), který se bude zabývat zpracováním výše uvedených témat.

Zapojení do projektu schválila rada města 21. října 5 hlasy a pověřila starostu města podpisem smlouvy k projektu.
-red-