policie

Měl chuť na sýry – ukradl jich 57

Nález munice

Včera  krátce po poledni byla v obci Čachrov nalezena munice. Případ byl oznámen na policii a byl přivolán i policejní pyrotechnik, který dělostřelecký granát ráže 75 mm zajistil a odvezl k likvidaci. Ke zranění osob nedošlo.

 

Fajnšmekr z Kladna si do Sušice přijel pro “levné” sýry – ukradl jich rovnou 57

Ukradl v obchodě 57 různých sýrů a dal se na útěk. Po chvíli jej policisté zadrželi. Krást v Sušici se rozhodl 22letý muž z Kladna. V pátek 1. listopadu po šestnácté hodině v prodejně v Sušici prošel kolem pokladní zóny, ale byl vyzván pracovníkem ostrahy který měl podezření na krádež, k předložení tašky.V tašce měl 57 balení různých sýrů v hodnotě 2 058 Kč. Podezřelý muž vyhrožoval přítomným ublížením na zdraví a utekl, ale byl pronásledován zákazníkem, který informoval policii. Pachatel byl policisty zajištěn a převezen na oddělení. Po provedení potřebných úkonů byl propuštěn. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků, které budou předány na městský úřad.

 

Kontroly řidičů

alkohol

 

O víkendu s alkoholem za volantem

Víkendové nehody se stát nemusely, kdyby byli jejich řidiči střízliví. I tak by se dal vyložit  pohled na tři dopravní nehody, u  nichž se prokázalo, že všichni řidiči byli pod vlivem alkoholu. Ale i v pátek se policistům “přdvedl” řidič, který nadýchal téměř 1,5 promile.

 

V pátek 1. listopadu  23.45 hodin byl v Horažďovicích kontrolován policisty z dopravního inspektorátu řidič 52letý muž ze Strakonicka, který řídil vozidlo zn. Peugeot 306. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky a přístroj naměřil 1,56 a opakovaně 1,48 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a řidičák patrně viděl na nějakou dobu naposledy.

 

V sobotu 2. listopadu jel 27 letý muž z Holýšovska na Domažlicku s vozidlem zn. VW Golf ve směru od Nýrska na Železnou Rudu. Za obcí Hojsova Stráž se na přímém úseku chtěl s vozidlem otočit, ale sjel zadní částí do silničního příkopu. Dechová zkouška prokázala 1,74 a opakovaně 1,49 a 1,76 promile alkoholu. Muž přiznal, že před jízdou užil v nočních hodinách alkoholické nápoje. Škoda činí 5 000 Kč.
 
V sobotu 2. listopadu ve 13.15 hodin řídil 18letý mladík z Přeštic vozidlo zn. Fiat Punto po komunikaci ve směru od obce Předslav na Měcholupy. Po projetí pravotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vjel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem zn. Peugeot 306. Nahoda si vyžádala lehká zranění obou řidičů a dvou spolujedoucích z vozidla Peugeot. Způsobená škoda dosáhla 60 000 Kč. U řidiče dechová zkouška prokázala 0,40 promile alkoholu. Řidiči se podrobili lékařským vyšetřením. Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy.  

 
 
V neděli 3. listopadu v 1.45 hodin jel v Sušici po ulici Příkopy místní 21letý muž s vozidlem zn. VW Passat ve směru do centra. Při projíždění levotočivé zatáčky narazil vpravo do obrubníku chodníku. Na výzvu se řidič podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 0,99 a 0,93 promile alkoholu.
 
 -p cr-