Dobrou chuť u Svatomartinské husy!

Svátek Martina letos sice připadá na pondělí, ale v hospodě Pod sjezdovkou alias U medvěda na Kubově Huti si ani letos nenechají ujít už tradiční víkendovou veselici nazvanou„Svatomartinská husa”.

svatymartinnakubovce

 

V sobotu 9. 11. ji od 19.00 hodin předznamená večerní county hraní, které už má řadu svých stálých příznivců. To hlavní však vypukne na druhý den v neděli 10. 11.

Aby U medvěda zůstali styloví, přesně v 11. 11. hodin tam oslavy zahájí mistr kuchař a hostinský Petr „Medvěd” Novotný křtem svatomartinského vína. Za zvuku fanfár slavnostně otevře láhev s mladým vinným mokem a všichni, kteří budou stát poblíž, společně okoštují a zhodnotí letošní úrodu. Pak už to na plné country obrátky rozjede Boubínský expres a na vás tu po celý den bude čekat svatomartinská husička s bílým i červeným zelím, případně kuřátko s nádivkou a další kulinářská překvapení. Když přijede Martin na bílém koni, po dobrém zažití se můžete vrhnout do nejrůznějších soutěží na sněhu, jestliže zůstanou stráně holé, vy stateční budete mít možnost změřit své pěvecké dovednosti v klání o nejlepšího zpěváka nazvaném „Kubohuťský skřek”.

 

To se, přátelé, nedá nevyužít! Tak na viděnou Pod sjezdovkou a dobrou svatomartinskou chuť!

Mike PERRY