Obléká nový kabát

 

O novinkách v sociálních službách města, novém oddělení v domově pro seniory, jsme informovali minulý týden (celý text ZDE). Obyvatelům Sušice ale jistě neušlo, že změny probíhají i na dalším zařízení organizace, Domově s pečovatelskou službo (Pod Svatoborem 56).

 

 

Výměna oken v DPS je v současné době dokončena z jedné strany, obnovena zde byla i fasáda.

Podle informací redakce jde o realizaci záměru původního projektu na opravu, kdy návrh na změnu řešení oken byl zpracován s ohledem na nevyhovující provozní využití a úsporu energetických nákladů.Platná dokumentace s vydaným stavebním povolením hovoří i o přístavbě 3. patra, takže právě provedené práce vycházejí z architektonického návrhu, který „připravil“ budovu na další změny. Město využilo doby  platnosti vydaných povolení a část akce realizovalo nyní.

 

 

V rámci výměny oken došlo, díky použití jiných rozměrů, k celkové změně vzhledu budovy, současně bylo zapotřebí upravit i vnitřní dispozice – dozdění sloupků. Viditelně se změnila i fasáda, která jednak po opravě už volala a také výrazný zásah při výměně oken v podstatě už ani jinou možnost nepřipouštěl. Z posledních větších prací, které byly v objektu a místě provedeny, můžeme jmenovat například loňskou opravu teplovodu, nebo rekonstrukci přilehlé křižovatky. Do blízké budoucnosti je plánovaná oprava fasády na hospodářské části objektu, která si vyžádá dalších 1,2 milionu korun.

 

-as-