Stovky ruliček proměnili v ozdoby

Předvánoční zastaveníčko? Ano, předvánoční zastaveníčko – ve školní družině Pampeliška při ZŠ Lerchova to jde. Zastavit se před Vánoci. Tedy zastavit – vlastně jen přibrzdit, protože papírové ruličky, které sloužily jako výrobní materiál, byly jako živé a tak výrobci (děti, maminky, tatínkové, babičky…) museli být neustále ve střehu. Ale přece jen si se svými „kolegy“ odpočinuli alespoň na chvíli od běžných starostí a povinností. Vychovatelky ŠD Pampeliška opravdu nápady nešetří a rády se o ně podělí – a tak má družina za sebou poslední letošní pracovní akci. Výrobu ozdob a zároveň příjemné předvánoční posezení. To vánoční je teprve čeká a po Novém roce – šup zase do práce!

 

Stejně jako jsou spokojené vychovatelky, že děti a jejich rodinné příslušníky společné akce baví, jsou naopak i rodiče, prarodiče, sourozenci a „poupata z Pampelišky“ nadšení programem. Nešetří chválou a nezapomínají poděkovat i veřejně:

 

Nastal předvánoční čas a ve školní družině vychovatelky Mirky Pokorné se opět sešly děti, maminky, babičky, ale tentokrát přišli i tatínkové, aby si upletli věnce a srdíčka z ruliček papíru. Když jsme viděli hotové výrobky, které byly na ukázku, těšili jsme se, až začneme. Všichni jsme pozorovali pozorně pracovní postup, ale ukázalo se, že začátek pletení není vůbec lehký jak se zdá. Motali jsme to, ruličky se kroutily a my nevěděli, s kterou pracovat dřív. Některé maminky ztratily trpělivost a skončily s pletením věnce a zkusily plést srdce. ,,No, to je jiná, snazší, práce,“ říkaly.

p1040270

Pěkně jsme se ‘zapotili’, ale jakou jsme měli radost, když už byl upletený kus věnce a srdce. Začal se rýsovat tvar výrobku. Výsledek byl perfektní!

p1040261

Celé odpolední pletení proběhlo už v duchu vánočním. Nechybělo ani pohoštění. Paní vychovatelka připravila sladkůstky, my maminky jsme ještě něco napekly, nechybělo kafíčko a dobrý čaj. Samozřejmě moc času na jídlo nebylo, protože jsme měli plné ruce ruliček a nemohli jsme se od práce odtrhnout. Prožili jsme skvělé odpoledne a hlavně jsme se na chvíli zastavili po práci. Rozcházeli jsme se se slovy: ,, A kdy se opět sejdeme na další akci?“

 

Ještě nás čeká vánoční posezení a po vánocích budeme opět pracovat, ale tentokrát s pedigem. Moc se těšíme na všechny, kteří na naše společné akce chodí,“ dodává vychovatelka ŠD Mirka Pokorná.

 

{gallery}susice/2013/listopad/druzina_predvanocni/{/gallery}