Vimperský inspektor a ‘nový rozhlas’?

Vimperský inspektor a nový rozhlas

 rozhlasl5

Vimperský inspektor se ptá: nač je nám zapotřebí tolika tlampačů?

 

 rozhlasl6

Hlášení místního rozhlasu. Na to se můžou těšit všichni Vimperáci? Každý, kdo chodí po městě , si musel všimnout, že po sloupech světelného osvětlení jsou namontované tlampače. A v jakém množství!

 

Není to zbytečné?! Když v roce 2013 má každý internet, mobil a každý měsíc vychází Vimperské noviny. Proč je Vimperk „obohacen“ tímto rozhlasem (a je to vůbec rozhlas) a kolik to stálo? Nebylo lepší použít vynaložené prostředky na potřebnější věc ve městě? Odpoví nám, prosím, někdo z města? (zf)

 

 rozhlasl4 rozhlasl2

rozhlasl1

 

 

Za MěÚ Vimperk odpovídá Ing. Michal Janče, vedoucí odboru investic a údržby:

 

CO

Jedná se o projekt „Zpracování digitálního povodňového plánu pro město Vimperk a území ORP Vimperk a vybudování varovného a výstražného systému ochrany před povodněmi pro město Vimperk“, na který získalo Město Vimperk dotaci v rámci Operačního programu Životní prostředí z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR. V rámci poskytnuté podpory byl zpracován digitální povodňový plán a proběhla instalace hladinoměrů, srážkoměrů a bezdrátových hlásičů.

 

ZA KOLIK

 

Náklady na realizaci celé akce jsou 2 321 950,00 Kč včetně DPH

Z toho:

Podpora z Fondu soudržnosti:                  1 973 657,50 Kč

Podpora ze Státního fondu ŽP ČR:             116 097,50 Kč

Podíl města Vimperk:                                    232 195,00 Kč

 

KDO

Digitální povodňový plán zpracovala firma Vodohospodářský rozvoj a výstavba a. s. Praha na základě zadávacího řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“). Projekt Varovný a výstražný systém ochrany před povodněmi vypracovala společnost SOVT-RADIO spol. s r. o., Vodňany, opět na základě zadávacího řízení podle zákona.

 

PROČ?

Instalovaná zařízení tvoří výstražný a varovný systém, který lze využít i pro potřeby města Vimperk jako rozhlas.

 

DOKONČENÍ

Termín pro ukončení realizace akce podle podmínek dotačního titulu je 31. května 2014. Termín fyzického dokončení díla do konce roku 2013.