ROZHOVOR: Ban Thai Massage Prachatice

 

Ban Thai Massage

 

 

Thajská masáž je starobylým uměním předávaným v buddhistických chrámových školách z učitele na žáka. Momentálně se nejvíce vyučuje  v chrámu Wat Pho v Bangkoku. Díky jejímu blahodárnému účinku na tělo je rozšířená po celém Thajsku a čím dál více se začíná uplatňovat i u nás.

 


 

Nově otevřený salon, s originální thajskou masáží rodilými thajskými masérkami, nabízí Ban Thai Massage od 4. listopadu 2013 v Prachaticích. Majitel salonu Tomáš Koška nám prozradil, jaké služby tu najdeme a na co se můžeme těšit.

 

 

 

Navnaďte nás a popište nám v krátkosti co v novém masážním salonu najdeme?

 

Pro ty, kteří ještě nebyli na Thajské masáži doporučujeme: Thajskou olejovou masáž, Reflexní masáž chodidel anebo velice oblíbenou Thajskou bylinnou masáž.

 

Thajská olejová masáž –  je mírnější forma masáže s použitím esenciálních olejů. Jde o kombinaci třecí techniky a mačkání akupresurních bodů. Esenciální oleje napomáhají během masáže navodit příjemnou relaxaci, zmírnit stres a tak dostat tělo do celkové harmonie. Zákazník si může vybrat z několika druhů olejů, každý esenciální olej má různé léčivé vlastnosti.

 

 

 

 

Reflexní masáž chodidel –  je druh masáže, která zahrnuje jak masáž lýtek, tak především masáž chodidel. Na chodidlech jsou reflexní body orgánů celého těla. Stimulací se podporuje jejich činnost a tím i zlepšuje imunitní systém. Pomáhá vám zbavit se stresu, zlepšuje spánek a obnovuje vitalitu. Thajská masáž nohou je vhodná po celodenní zátěži, kdy odstraní pocit těžkosti a přináší úlevu. Celá masáž se provádí olejem.

 

 

 

 

Thajská bylinná masáž –  používají se sušené byliny dle tradiční thajské receptury. Tato starověká receptura se v Thajsku používá po staletí převážně při chronických bolestech, jako jsou bolesti zad. Byliny zabalené do bavlněné látky se před masáží napaří. Prohřáté se pak přikládají na různá místa na těle, kde uvolňují stres a bolest. Teplo a esence z bylin připraví tělo na masáž, která efektivně uvolní ztuhlá a bolestivá místa, stejně jako zvýší tok energie, což je důležité pro zdraví. Tato masáž se aplikuje pomocí horkých bylin, zabalených v bavlněných váčcích.

 

 

 

 

Pokud již nejsem ‘začátečník’ a thajské masáže už jsem navštívila, zajímá mě jaké další služby máte v nabídce.

 

Určitě je to Tradiční thajská masáž. Ta je kombinací akupresury, reflexní terapie a cvičení jógy nebo také jemného strečinku. Tím se velice liší od klasických masáží. Používá se dvou základních metod – mírného tlaku rukou a nohou s řadou pasivních protahovacích pohybů. Tlak může být velmi jemný až intenzivní. Masáž uvolňuje svaly, pomáhá zmírnit bolest a jejich ztuhlost. Zvyšuje pružnost šlach a pevnost kloubů.  Také pomáhá dosáhnout a získat rovnováhu toku energie v těle. Zmírňuje působení stresu, zlepšuje krevní oběh, čistí tělo od toxinů a jiných škodlivých látek, posiluje nervovou soustavu, revitalizace energie, zlepšuje vitalitu a pomáhá udržet dobré zdraví. Masáž se provádí na podložce na podlaze. Nepoužívají se aromatické oleje a zákazník je oblečený.

 

 

 

 

Masáž hlavy, šíje a ramen – je určena široké veřejnosti pro její blahodárný účinek na zmírnění bolesti zad a celkového napětí. Při masáži hlavy dochází k uvolnění různých bloků a ke zmírnění bolestí hlavy a snížení stresu. Následující masáž šije a zad, kdy je použit tlak na akupresurní body, má velmi silný pozitivní účinek na bolest zad, dochází k jejich uvolnění a pocitu pohody, převážně po náročném dni u lidí se sedavým zaměstnáním.

Tuto masáž je možné provést, dle výběru klienta, za použití oleje, krému, nebo pouze nasucho.

 

 

 


Hned na začátku jste zmínil, že ve vašem salonu pracují rodilé thajské masérky? Kolik máte masérek a můžete nám je trochu představit?

V současné době jsou v salonu tři thajské masérky, na recepci máme Češku a tak se lidé nemusí bát, že se nedomluví. Všechny masérky dělají masáže již léta a mají s nimi dlouhodobou zkušenost. Absolvovaly jak základní kurzy, tak kurzy pokročilejší. Jedna ze slečen může pracovat i jako fyzioterapeutka a druhá má kvalifikaci jako učitelka thajských masáží. Klademe důraz na kvalitu, ne na kvantitu. Chceme, aby zákazník dostal za své peníze kvalitní péči a odcházel maximálně spokojen. Prostředí ve kterém masérky pracují je příjemně provoněné a působí uvolňujícím dojmem. Tím, že máme tři masérky, jsme schopni obsloužit najednou i tři zákazníky a pokud přijde pár, mohou jít zároveň a nemusí na sebe čekat. Jako minimální dobu masáže bych doporučil aspoň hodinu.

 

 

 

 

Jsou vaše masáže vhodné i pro těhotné maminky nebo osoby se zdravotním problémem?

 

Pro obě zmíněné skupiny jsou tyto masáže vhodné. Je třeba tento fakt oznámit buď při objednání či při příchodu na recepci. Recepční vše zaznamená a předá masérce, která podle toho upraví masáž a přístup k zákazníkovi. Stejně jako u klasické masáže, je masérka schopná pomoci při bloku, nebo namožení. Při masáži je potřeba nebát se říci, co je komu jak příjemné. Někdo má raději silnější masáž, někdo přišel pouze relaxovat. Vyjdeme určitě každému vstříc, aby odcházel pouze s příjemným pocitem.

 

 

 

Máte za sebou první polovinu měsíce, dá se zhodnotit, jak si salon vede a jaké jsou ohlasy?

 

I přes tak krátkou dobu máme docela obsazeno. Podle ohlasů na našich facebookových stránkách https://www.facebook.com/BanThaiMassage.cz?fref=ts  se masáže líbí a klienti jsou spokojeni. Do budoucna bychom rádi zřídili online recepci na internetu, kde by měli zákazníci možnost rezervace a také platby. Připraujeme rozšíření našich služeb o nové druhy masáží, takže určitě je na co se těšit.

 

 

 

 

 

V jaké cenové relaci se masáže pohybují?

Nabídku a cenu masáží najdete na našich stránkách http://www.banthaimassage.cz/ . Nyní máme akční nabídku na 200 masáží za zaváděcí ceny, které jsou za hodinu masáže v rozsahu od 490,- do 690,- dle druhu masáže.

Masáže  je možné objednat po telefonu (č. tel. 778 072 228), nebo osobně na recepci salonu. Blíží se Vánoce, takže si myslím, že je to zároveň i vhodný dárek pod stromeček. Poukazem do našeho salonu určitě uděláte radost, darujete zdraví a pohodu.

 

 

Děkuji za rozhovor.

Lenka Doubková