Vimperku dělají sportovci dobré jméno

Nejmenší potěr, žáci, dorost, dospělí, děvčata, chlapci, fotbal, bikeři, hokej, šachy, mažoretky, florbal, gymnastika, atletika, lyžování…

 

Město Vimperk má  širokou sportovní základnu v nejrůznějších sportovních odvětvích. V oddílech vyrůstají mladé sportovní naděje, kluby sbírají úspěchy, jednotlivci se dostávají na republikovou i světovou úroveň. S Vimperkem je spjato mnoho jmen sportovců, kteří, ať už v minulosti, v současnosti, nebo jako výrazné sportovní talenty, získávají “body” nejen pro sebe a své oddíly, ale i pro město.

 

Dobré jméno vimperského sportu už dávno překročilo hranice regionu a i proto se město, ve spolupráci se sportovními kluby a oddíly, rozhodlo ocenit nejvýraznější tváře i na místní úrovni.

 

Připravuje, také  ve spolupráci s www.vimperk.eu,  veřejné poděkování a ocenění nominovaných sportovců ze letošní rok. V polovině listopadu proběhlo na radnici setkání vedení města se zástupci sportovních oddílů, kde byl návrh projednán.

 

Jednotlivé kluby, oddíly nebo sportovní organizace  by měly nominovat ty, kteří si podle svých výkonů, hodnocení trenérů, celoroční práce a dosažených výsledků, zaslouží veřejné ocenění a poděkování za  vynikající reprezentaci. Možnost vyjádřit svou podporu nejsympatičtější tváři vimperského sportu, nebo nejsympatičtějšímu sportovnímu výkonu, dostane i veřejnost prostřednictvím ankety, která bude probíhat na stránkách www.vimperk.eu . Všechny nominované sportovce představíme ve stručných medailoncích, kde, kromě fotografie a   základních informací, budou uvedeny i  dosažené výsledky a důvod nominace.

 

‘Nejlepší’ totiž nemusí být nutně jen ten, kdo nasbírá největší počet zlatých medailí. Může být jím i  “skokan” který se za rok stihl vypracovat, zapojit a výrazně posílit svými výkony tým nebo klub, překonal hendikep, dosáhl mimořádného úspěchu … Stranou by neměli zůstat ani trenéři, nebo osobnost, která se na sportovním dění ve městě výrazně podílí a znamená pro něj dlouhodobě přínos. 

 

Zatím se dolaďují podrobnosti, ale jedno je jisté – stejně jako  jednotlivci nebo týmy “děkují”  svou činností a svými výkony  trenérům, rodičům, pedagogům a všem, kteří jim smysluplnou prací vytvářejí podmínky pro sportovní růst, chce i město veřejně vyjádřit své poděkování. Zaslouží  si to, kromě  už zmíněných sportovců, bezesporu všichni, kteří nejen mládež vedou ke smysluplnému využití volného času, tréninkem k sebekázni a hledání vlastních morálních hodnot, věnují svůj čas a vědomosti podpoře talentů.

 

O detailech akce, která by měla být vyhlášena v průběhu prosince, budeme včas informovat na našich stránkách, dozvíte se o ní i z internetových stránek města a Vimperských novin.  Přineseme informace nejen o tom kdo je na ocenění navržen, ale i jak a kdy bude probíhat anketa a při jaké příležitosti proběhne vyhlášení.

 

-as-