policie nove

Hledanou našli při silniční kontrole

Při kontrole vozidla policisté zjistili, že spolujezdkyně je vedena v celostátním pátrání. 

Při silniční kontrole v obci Zámyšl u Hlavňovic policisté z Obvodního oddělení Sušice zastavili vozidlo zn. Opel Corsa. Šetřením zjistili, že ve vozidle se nachází dvacetiletá cizinka, na kterou byl vydán souhlas se zadržením a je vedena v celostátním pátrání. Žena byla zadržena a převezena k vyhlašujícímu útvaru. Pátrání po uvedené ženě bylo zrušeno.
 
 
 
Porušení zákazu mu neprošlo – v neděli 1. prosince byl na silnicimezi obcemi Bukovník a Soběšice kontrolován 26letý řidič z Plzně. Policisté zjistili, že podle rozsudku Okresního soudu pro Plzeň-město, má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od května 2013 na tři roky. Muž je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 
 
Na silnici ‘pod vlivem’ – jako řidiči!
V pátek 29. listopadu 2013 byl v Horažďovicích na ulici Nábřežní v odpoledních hodinách kontrolován řidič motorového vozidla, místní 20letý muž. Dechová zkouška byla negativní, ale test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici.
 
Policisté z dopravního inspektorátu zastavili v pátek v nočních hodinách  na běžnou silniční kontrolu u Velkého Boru 21letou ženu z obce u Horažďovic. Provedená dechová zkouška prokázala 0,24 promile alkoholu v dechu. V jízdě nepokračovala – policisté jí zadrželi řidičský průkaz.
 
V Sušici byl kontrolován v neděli 1. prosince před jednou hodinou ráno cyklista v ul. Nuželická. Místní muž ve věku 64 let se podrobil dechové zkoušce, při které mu bylo naměřeno 0,96 a opakovaně 0,92 promile alkoholu. Ani on v jízdě dál nepokračoval…
Přestupky budou předány příslušným městským úřadům.
-p cr-