Požár vyhnal nájemníky do mrazu

Požár domu vyhnal nájemníky do mrazu, hasiči evakuovaným zajistili vytápěný stan nouzového přežití.

 

luby1

 

 

Včerejšek nebude příjemnou vzpomínkou pro deset nájemíků z domu, kde vypukl požár.  

Mgr. Pavla Jakoubková, mluvčí hasičů Plzeňského kraje k  zásahu uvedla:

“Požár  zachvátil půdní  prostor  a  část  střechy  bývalého  statku v Klatovské  městské  části  Luby.  Budova  prochází  rozsáhlou  přestavbou  na  nájemní  byty. Šest  minut  před  jednadvacátou  hodinou  vyslalo  operační  středisko  na  místo  čtyři  jednotky hasičů z Klatov a Bezděkova.

Hasiči  evakuovali  z  budovy  10  lidí,  kterým  zajistili  dočasné  útočiště  před  mrazem  ve vytopeném  stanu  nouzového  přežití.  Starosta  Klatov  nabídl  evakuovaným  náhradní ubytování. Podle našich informací této nabídky nikdo  nevyužil,  o  evakuované  se  postarali  jejich známí a příbuzní. Zasahujícím hasičům starosta zajistil občerstvení.

 

luby2

 

Na likvidaci požáru a ochranu okolí hasiči rozvinuli šest útočných proudů – jak ze země, tak ze střechy a výškové techniky. V první fázi hasiči zabránili, rozšíření požáru do obydlené části objektu. Dohašovací práce se protáhly na několik hodin. Ke skrytým ohniskům v žárem roztaveném a spečeném stavebním materiálu se hasiči dostávali se značnými obtížemi.

 

luby3

Škody  vyšetřovatel  vyčíslil  předběžně  na  500 tisíc  korun,  uchráněné  hodnoty  nebylo  zatím možné  odhadnout,  ale  pravděpodobně  se  bude  jednat  o  částku  několika  milionů  korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.”

 

Nad požářištěm dohlíželi hasiči do ranních hodin, ulice kolem budovy byly policií uzavřené.

-red-