susice z veze

Rozpočet je doporučený ke schválení

penizeNa včerejším jednání rady města rozšířené o zastupitele byl projednán návrh rozpočtu města na příští rok. Vzhledem k tomu, že rozpočet byl se správci jednotlivých kapitol předjdnávám již více než měsíc, proběhlo včerejší jednání bez   závažných změn a úprav.

 

Celkem město předpokládá v příštím roce hospodaření s příjmy ve výši 219, 596 milionů korun, výdaji 343, 217 milionů. Rozpočet se vyrovnává financováním ze zůstatků minulých let, fondů a přijatých úvěrů.  Daňové příjmy města by se měly pohybovat kolem 106 milionů korun.

 

Mezi největší plánované investice patří dokončení oprav oken městských bytů (předpoklad 8 mil. Kč), realizace projektu Rekreační otavský park (18 mil. Kč), rekonstrukce druhé části Domova důchodců (6,3 mil. Kč), rekonstrukce infrastruktury v ulicích Havlíčkova /voda,  Mírová, Družstevní/  kanalizace (15,5 mil. Kč na obě akce celkem), oprava šaten na zimním stadionu šatny (1,9 mil. Kč), vybudování zázemí organizace Sportoviště města Sušice (1,8 mil. Kč), dokončení bazénu (84 mil. Kč).

 

Mj. z  rozpočtového přehledu vyplývá, ž problémem do budoucna může být financovní městských bytů – vznikající dluh na nájemném  je nezanedbatelnou částkou. Zatímco v roce 2008  dlužili nájemníci městu necelých 900 tis. Kč,  k 30. září 2013 se celková dlužná částka vyšplhala na čtyři miliony korun.

 

Rozpočtům jednotlivých organizací města, jejich  hospodaření  a plánovaným investicím, se budeme postupně věnovat.

 

Rozpočet pro město Sušice na rok 2014  bude zastupitelstvo schvalovat na svém poslední letošním řádném jednání  ve středu 18. prosince.

 

-as-