Vítr škodil i v Sušici a Hydčicích

Hasiči v celém Plzeňském kraji likvidují popadané stromy, které komplikují provoz na mnohých komunikacích. foto petr zelinka, eurozprávy.cz

 

Od včerejší 19. hodiny do dnešního rána se hasiči v Plzeňském kraji nezastavili – zasahují buď u dopravních nehod, nebo odstraňují popadané stromy z komunikací. Během noci vyjeli k 31 událostem, které souvisejí se silným větrem. Nejvážnější situace byla na Klatovsku a Rokycansku, naopak Domažlicku se nepříznivé počasí téměř vyhnulo.


Na Klatovsku zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných jednotek u desítky událostí. Tisková mluvčí hasičůPor. Mgr. Pavla Jakoubková komentuje průběh zásahů na Klatovsku:

 

“Stromy popadaly buď do částí komunikací a šlo je objet s velkými obtížemi, nebo zatarasily silnici úplně. V Jetenovicích padlý strom strhl telefonní vedení a v Sušici poškodil zábradlí.

 

V Točníku silný vítr strhl ze střechy tři díly vlnitého eternitu, které hasiči pak odklízeli z komunikace.

 

Ve Velkých Hydčicích zasahují hasiči od šesté hodiny ráno a zásah se protáhne na několik hodin. Vítr vyvrátil strom nad cestu a hospodářskou budovu obytného stavení, špička stromu je zavěšená do drátů elektrického vedení. K žádným škodám nedošlo. Energetici zajistili vypnutí el. proudu. Na poražení stromu je potřeba těžká technika, na místě zasahují jednotky HZS Horažďovice, HZS Klatovy a místní dobrovolná jednotka.”

– red, hzs-

 

 

Ilustrační foto Petr Zelinka, EuroZprávy.cz