59 výjezdů hasičů za včerejšek a noc

K devětapadesáti zásahům vyjeli včera  přes den a  v noci hasiči Plzeňského kraje. Řešili víceméně jen záležitosti spojené s počasím, technického rzu (otraňování překážek ze silnice, padlé stromy, dopravní nehody… Celkem  bylo zaznamenáno 11 zraněných osob, škody na majetku zatím nelze vyčíslit.

 

 

Za všechny několik včerejších případů:

V pátek 6. prosince 2013 2013 se na účelové komunikaci Modrava – Březník střetla dvě vozidla. Všichni účastníci nehody vystoupili z vozů a před příjezdem vozidel Informační a strážní služby (ISS) ve spolupráci s traktorem Národního parku (NP) odstavili vozidla mimo komunikaci.
Traktoristé NP zajistili uniklé provozní kapaliny. Po příjezdu Strážci NP zkontrolovali všechny účastníky nehody a dvěma zraněným poskytli předlékařskou péči. Spolujezdci nasadili krční límec a zajistili ho do klidové polohy. Oba zraněné transportovali Strážci k vozidlu ZZS. Lékař ZZS prohlédl všechny účastníky nehody, oba řidiči byli lékařem propuštěni, zraněného spolujezdce odvezla ZZS do nemocnice.

 

Na území NP Šumava se na likvidaci popadaných stromů podílela i jednotka Správy NP a CHKO Šumava. Službu konající člen S NP nalezl při kontrole terénu po silném větru pod obcí Čeňkova Pila vyvrácený strom, který zasahoval do komunikace. Strom rozřezali pomocí  motorové pily a odstranili větve ze silnice.

 

Provoz na komunikaci za Nalžovskými Horami ve směru na Horažďovice zastavila nehoda kamionu na zhruba tři hodiny. Policie odkláněla dopravu po objízdné trase. U nehody zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Horažďovic společně s jednotkou
HZS Klatovy. Hasiči přečerpávali naftu z poškozené nádrže vozidla do náhradních barelů. Vozovku od provozních kapalin očistili pomocí sorbentu. Na vyproštění vozidla byla povolána těžká technika specializované firmy. Krátce po 14. hodině policie zprůjezdnila jeden jízdní pruh, provoz probíhal kyvadlově.

 

V Bojanovicích hasiči ze Sušice odstranili vzrostlou lípu, která se v souvislosti s prudkým větrem rozlomila a padla na rodinný dům. Strom  poškodil štít domu a pletivo u zahrádky. Nikdo nebyl zraněn.

 

prvnisnih nehody4

 

 

Jednotka ze stanice Horažďovice ve sněhové vánici vyprošťovala z vysokých závějí u Frymburka několik osobních aut. Na místě byla SÚS se dvěma vozy.

 

Za Mešnem ve směru na Kakejcov se převrátilo osobní auto na střechu. Zraněnou řidičku odvezla ZZS do nemocnice, další dvě osoby prohlédl lékař, ty vyvázly bez zranění. Hasiči z Rokycan a Mirošova očistili vozovku od vyteklých provozních kapalin pomocí sorbentu. Majitelka si odtah auta zajistila sama.

U obce Nahý Újezdec se převrátilo osobní auto na střechu. Osoby nebylo třeba vyprostit, všechny opustily vozidlo před příjezdem jednotek HZS Tachov a SDH Planá. Pomoc posádce poskytli náhodní svědci nehody. Všechny čtyři odvezla ZZS na pozorování. Velitel zásahu  přivolal SÚS k úklidu povrchu vozovky.

 

-hzs,red-

{gallery}susice/2013/snih_nehody/{/gallery}