1

Adventní tradice pro seniory

1  2

 

V Bohumilicích mají hezkou tradici – vždy o prvním adventním víkendu uspořádají setkání se seniory, kteří žijí v obci. Jde o velmi oblíbenou akci, i letos se zde sešlo na 50 důchodců, které na setkání přivítal jménem obce starosta Jaroslav Nový. Poděkoval všem, že přišli posedět, popovídat si a zatancovat při hudbě kapely Pěčnovanka.

 

Po slavnostním zahájení vystoupily s pásmem scének děti z místní mateřské školky. Sklidili od všech přítomných veliký aplaus. Každý důchodce dostal na památku i malou upomínku – sklenici s dominantou Bohumilic.

8  7

 

Jako vyjádření díků od starších spoluobčanů byl předán panu starostovi krásný dárek z perníku. Poté spustila kapela svůj osvědčený repertoár a po chvíli váhání si šli někteří zatancovat. Celé setkání trvalo dlouho do večera a důchodci měli možnost alespoň pro tento večer zapomenout na zdravotní trable. Obecní úřad v Bohumilicích chce vyjádřit svou úctu ke starším občanům, aby se necítili odstrčeni. Všem se celá akce moc líbila a slíbili, že pokud zdraví dovolí, přijdou za rok určitě znovu.

4  3

text a foto K. Beránek