Přišli, ale přišli!

Bývá už tradicí, že v době adventní je na sušickém náměstí pořádně živo. Slavnostní rozsvícení stromečku, trhy, akce pro děti (nejen)… dokážou zaplnit jeho prostor do posledního místečka.

 mikulas201369

Podobně jako tomu bylo v neděli 1. prosince, kdy ožil vánoční příběh a ohňostroj   jiskřivě oznámil začátek adventu, tak i při příležitosti svátku svatého Mikuláše se  tu sešly stovky dětí i dospělých.  Hlavně zvědavost těch nejmenších, kdo že tedy vlastně letos (a jestli vůbec) přijde, a pak i radost z nadílky kterou dostali za namalované obrázky, byla  5. prosince tím správným impulsem, proč se  znovu sejít  u vánočního stromu.

 mikulas201323

 

mikulas2013108

 

Jestli někdo pochyboval, tak se hodně spletl! Mikuláš byl, pravda, jen jeden ale pomocníků měl! A rázem bylo náměstí plné těch nejhodnějších dětí… I když pravda, některé se statečně přiznaly k tomu, že i maličko zazlobily.

 

mikulas201335

 

mikulas201337

Opravdu přišel Mikuláš, opravdu s sebou měl andělíčky i nadílku a opravdu i peklo vyslalo své zástupce. Program v režii Sušického kulturního centra a Muzea Šumavy v Sušici  byl svižný  (zčásti přizpůsobený počasí které hrozilo  odfouknout  i samotné účinkující) a příjemně sváteční.

 mikulas201387

Možnost prohlídky  krásného sušického mechanického betlému zdarma využily při této příležitosti desítky návštěvníků.

 

 

Fotografie z podvečera  si prohlédněte ve FOTOGALERII

 

 

 

A protože  k adventu patří koledy, koledy se krásně zpívají a  nejlépe když je kolem nás  hodně podobně naladěných lidí, zveme vás všechny, kteří máte rádi Vánoce, ozdobené sušické náměstí a jeho atmosféru, k setkání u stromečku ještě jednou.

Ve středu 11. prosince na ZPÍVÁNÍ KOLED S ČESKÝM ROZHLASEM.

Program začíná v 17. 30 hodin,  přímý přenos  a společné zpívání spolu s dalšími 12 městy Plzeňského kraje je přesně v 18 hodin!

Jste srdečně zváni a vítáni.

zpivani koled a2
-as-