Sušičtí prodloužili sérii domácí neporazitelnosti

TJ Sušice : HC Horažďovice 3:2 (0:1,3:0,0:1)

 Branky (Asistence) : 24´Lejsek ( Vávrů ), 25´Vachoušek ( Rendl ), 30´Vachoušek ( Lejsek ).

Sestava: Potužák ( Skolek) – Rendl, Lejsek, Karhan, Blažek – Vávrů, Ryšavý, Broža, Holý, Košvanec, Vachoušek, Petera, Šmrha, Vospěl.

 

 

 

   Derby Okresního přeboru, mezi týmy na pobřeží řeky Otavy, TJ Sušice a HC Horažďovice se na zimním stadionu v Sušici odehrálo před slušnou diváckou kulisou. Do zápisu střelců se jako první zapsal v 18. minutě hostující Sosna Michal, který v přesilovce, pro příliš domácích hráčů na ledě, zařídil vedení horažďovickým borcům.

 

   Do druhé třetina vlétli hráči TJ Sušice na led s úkolem otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. V 24. minutě po střele od modré čáry skóroval domácí Jakub Lejsek po přihrávce Martina Vávrů. Po brankách Erika Vachouška v 25. a 30. minutě se skóre posunulo ve prospěch domácích na 3:1. Škoda jen, že po obrovském tlaku, který hráči ze Sušice vyvinuli se skóre nenavýšilo více v jejich prospěch. Po druhé třetině svítil na ukazateli stav 3:1 pro domácí.

 

   Ve třetím dějství nastupovali sušičtí v oslabení o vyloučeného Peteru. Více než minutu přesilovky na začátku třetí třetiny ale horažďovičtí nevyužili. Bohužel vynikající hra domácích z druhé třetiny se jako švihnutím proutku vytratila a třetí třetinu ovládli hráči z Horažďovic. Naštěstí herní nadvláda, kterou hosté třetí třetinu opanovali, vyústila pouze v jediný gól v přesilovce v desáté minutě třetí třetiny z hole Sosny Lukáše, kdy na trestné lavici seděl opět domácí Petera. Přes obrovský tlak horažďovických hráčů se zápas odehrál podle představ domácích a skóre se již neposunulo. Vítězství 3:2 pro TJ Sušice je odměna za vynikající druhou třetinu.

 

   „Výborná hra v druhé třetině nám zajistila vítězství. Velkou pochvalu si zaslouží nováček v této soutěži, junior Erik Vachoušek, který svým důrazem na brankovišti zařídil dva góly. Vítězství nad nepříjemným soupeřem z Horažďovic nám prodloužilo domácí neporazitelnost a nám nezbývá než nezaváhat ani v dalším domácím zápase, se Sokolem Radomyšl, v neděli 22.12.2013 od 16.hodin, a tuto statistiku, s podporou našich fanoušků prodloužit. Na každý domácí zápas v této sezóně chodí 100 až 150 diváků. Jsme rádi, že máme asi nejlepší diváckou podporu v této soutěži. Jen by jsme potřebovali, aby naši fanoušci za námi přijeli i na zápasy na hřištích soupeřů. Venku se nám nedaří a my bychom potřebovaly cítit podporu diváků i venku. Ve čtvrtek 26.12. od 16.00 hod hrajeme ve Strakonicích s týmem Sokol Cehnice za který nastupuje i bývalí reprezentant národního týmu a bývalý hráč Extraligové Plzně nebo Budějovic Václav Král. Zveme naše fanoušky i na tento zápas, který bude pro naše mužstvo velice důležitý.“ ohodnotil utkání a dějství okolo týmu mužů TJ Sušice trenér Bohumil Korál.