Po čertech vydařené cvičení

Čertovsky dobrou náladu, sálající energii a pekelnou výdrž měli i ti nejmenší, kteří se sešli na Mikulášském cvičení  rodičů a dětí. Tentokrát ho nevedla Hanka Habartová, ale vrchní čertice Hanka. Na začátku  vysvětlila co a jak, dala povel ke společnému fotografování a když maličkým  čertiskům rozdala  jejich vlastní ocásky, rázem si nemohl být žádný obyčejný smrtelník jistý… Však také ty, co  tam byli, čertíci pořádně prohnali!

 

uvod 

 

Pondělní odpoledne minulého týdne se rodiče a děti nechali svést k čertovinám, ale ne špatným, i když se to s pověstí pekelníků moc neslučuje, právě naopak!

img 0865

 

 

img 0898

Hýbali se, tančili, zpívali, přeskakovali, běhali, podlézali i prolézali… vše pro své zdraví. A samozřejmě pro samotnou radost z pohybu a  z toho, že jsou se svými maminkami, tatínky nebo babičkami. Ti se totiž také velmi ochotně zapojili do sportovních her a  prováděli různá alotria společně s dětmi.

 

img 0912

Odlehčené cvičení připravila čertice Hanka  ještě před  Mikulášem – možná i proto, aby si děti víc užily  samotného pohybu v tělocvičně  a těšily se na nadílku doma. “Jestlipak k nám domů přijde taky taková hodná čertice, která rozdává odměny a sladkosti?”

 

Protože všechno probíhalo tak jak mělo, podle  pravidel fair play a všichni malí čertíci se chovali opravdu slušně a  cvičili poctivě, určitě je doma kromě pochvaly  potěšil i ten “opravdový Mikuláš”.  A leckde i popřál sportovnímu potěru  na odchodu “sportu zdar”!

 

img 0845

A čertice Hanka? Ta byla moc ráda, že zrovna ti “její” čertíci nejsou taková pekelná cháska, jak se o ní píše v pohádkách  a nešetřila úsměvy ani odměnami. Barevné čertovské odpoledne uzavřelo letošní cvičení s Hankou pro rodiče a děti, ale  všichni se shodli na tom, že hned v lednu se sejdou a společně  (i když bez čertovských ocásků a růžků) si zase vymyslí něco pěkného. 

 

Tak SPORTU ZDAR i v roce 2014!

 

{gallery}susice/2013/certovske_cviceni_kopie/{/gallery}

-as-