Kůň na Šumavu patří

Na tom se shodne pravděpodobně většina šumaváků i těch, kterří znají Šumavu jen zdálky. A protože  touhle myšlenkou, jak vrátit koně na Šumavu, se už delší dobu zabývá Správa Nároního parku a CHKO, rozhodla se svůj záměr podpořit dílčími projekty.

Mezi ně patří připravovaná kniha “Kůň na Šumavě

Připravovaná publikace zachytí většinu aspektů života koní na Šumavě – jejich historii, současnost i budoucnost. Téma knihy také naváže, respektive popíše uvedený projekt.

 

Hledají se fotografie šumavských koní

sumavsti kone

“Jednou z klíčových kapitol je i přiblížení koňské práce na Šumavě – nejlépe pomocí autentických fotografií. Autoři chystané publikace zdvořile žádají všechny čtenáře, kteří mají ve svém rodinném archivu historické fotografie koní, kteří pomáhají při práci v lese, nebo kdekoliv jinde, sloužících v Československé lidové armádě, či úplně jiné, aby poslali zprávu na na email sumava@npsumava.cz, nebo se ozvali na telefon: 731 530 509. Přpadně mohou fotografie poslat na naši adresu (Pavel Pechoušek, Správa NP a CHKO Šumava, 1. Máje 260, 385 01 Vimperk). Odměna pro majitele vybraných fotografií v podobě publikací z produkce Správy NP a CHKO Šumava je jistá. Zapůjčené fotografie samozřejmě v pořádku vrátíme,” upřesňuje Pavel Pechoušek, tiskový mluvčí Správy NP a CHKO Šumava.

 

-tz-