Koledy zpívalo letos 479 lidí

V Plzeňském kraji ovládl Vánoční zpívání koled už před 16 lety Český rozhlas Plzeň, který tak podpořil nápad  Produkční agentury RLA Stallion Plzeň. Každoročně se společného vánočního zpíváníj účastní  tisíce lidí ve  více než deseti městech v kraji. Ani letos tomu nebylo jinak  a města Plzeň, Chlumčany, Sušice, Spálené Poříčí, Přeštice, Kasejovice, Stříbro, Hrádek u Rokycan, Bělá nad Radbuzou, Blovice, Domažlice, Klatovy a Mirošov si společně zazpívala a  dvě nejznámější koledy   „Narodil se Kristus Pán“ a „Nesem vám noviny“ zazněly v přímém přenosu Českého rozhlasu a z jednotlivých měst byly do vysílní zařazeny přímé vstupy.

Jak říká  šéf spolupořádající agentury RLA Stallion Plzeň Zdeněk Zajíček: “Záměrem celé akce je připomenout lidem, že Vánoce nejsou jen o nákupech, shonu ale především o klidu, lásce a pohodě”.

 

koledy2012

V loňském roce ozdobil vánoční setkání u stromu sníh. Letos sice chyběl, ale koledy zněly stejně krásně

 

 

{gallery}susice/2013/prosinec/zpivani_koled_2013/{/gallery}

Foto: Vladan Strejc

Nejen 479  zpívajícím na sušickém náměstí, kteří přišli  k vánočnímu sromu na (pro Sušici) již desátý ročník této akce, ale všem, kteří společně včera večer připomněli  význam Vánoc a adventu, sešli se s přáteli  a strávili pohodový podvečer, přejeme i my hezký předvánoční čas a  hodně radosti.

redakce www. isusice.eu