Děvčata předvedla eleganci i odvahu

Do tělocvičny gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře se při příležitosti 23. ročníku populárního Mikulášského poháru ve sportovní gymnastice ženských a mužských složek sjeli chlapc ai děvčata z gymnastických oddílů z celé republiky. Zastoupení zde měl např. Sokol Plzeň, TJ Doksy, Slovan Praha, KSG Moravská Slávie Brno, KSG Znojmo a řada dalších.

Příležitost zazávodit si využily i vimperské gymnastky. Početné divácké publikum vytvořilo velice příjemnou atmosféru a potlesk, který doprovázel všechny soutěžící, bylo z tělocvičny slyšet až do pozdního odpoledne, kdy na závěr celé akce přišel děti odměnit sám Mikuláš.

 

S výkony vimperských gymnastek byla předsedkyě Oddílu sportovní gymnastiky, TJ Šumavan Vimperk, Marie Kotlíková spokojená:

 

“Vimperská děvčata byla za své výkony na kladině a akrobacii pochválena nejen trenérkou, ale i řadou rozhodčích. Mladší žákyně Adélka Kašparová skončila v náročné konkurenci na 25. místě a Pavla Vozobulová na místě 23. V kategorii juniorek a žen Kateřina Vrábelová

vybojovala krásné 4. místo. Pro Katku už je samozřejmostí rondat, přemet vzad, „prošvihávka“ (dálkový skok s výměnou nohou) na kladině, ale twist – salto na akrobacii předvedla na závodech poprvé. Její oddílová kolegyně Jana Krtoušová získala diplom za 5. místo a pochvalu za elegantní sestavu na akrobacii.”

 

{gallery}/vimperk/2013/prosinec/sg_13.12/{/gallery}