Malé hvězdy s velkým leskem

Zazářili a předvedli se v gymnastickém dvojboji
 
 
gymnastika 016
 
Gymnastický oddíl Zdíkov, pod vedením Veroniky Vašíčkové a Marie Kolafové, zorganizoval již II. ročník Vánočního gymnastického dvojboje. Závod se uskutečnil tradičně v předvánočním čase ve zdíkovské tělocvičně. Své dovednosti předvedli gymnasté i gymnastky místního oddílu, kteří pozvali závodníky ze sousedního Vimperka. Vimperští, vedení Marií Kotlíkovou a Helenou Roblovou, přijeli návštěvu oplatit – oni  Zdíkov hostili i na svých závodech.
 
 
gymnastika 060
 
 
Asi stovka přihlížejících diváků viděla klání v prostných, na kladině (u mladších kategorií lavička) a přeskoku. K vidění byly velmi pěkné výkony. Oceněni byli nakonec všichni závodníci. Jen je škoda, že si nenašel na závody cestu nikdo z představitelů obce Zdíkov, neboť práce, kterou tým kolem zdíkovské gymnastiky vykonává, by si zasloužil pár pochvalných slov. Děti jsou naše budoucnost a veškerá práce, kterou vykonávají lidé jako Veronika a Maruška, je skvělou prevencí před tabákem, alkoholem a jinými drogami.
 
 
gymnastika 160
 
 
Poděkování zasluhují všichni, kteří se podíleli na organizaci závodu, zejména tým rodičů, který pomáhá při trénincích a také  jejich manželé a rodiny si zaslouží uznání za podporu.
 
gymnastika 006
 
Bez nich by to nešlo: díky sponzorům  ZŠ a MŠ Zdíkov za poskytnutí zázemí, firmám Tušl a Had, Uniwell, Strojírny Vimperk, Jednota Zdíkov, Drogerie Krejčová a Veronice Babíčkové za nákup cen a občerstvení pro soutěžící. Za příspěvek návštěvníků, ve formě dobrovolného vstupného, také děkujeme!
 
 
Roman Šebánek
 
{gallery}vimperk/2013/prosinec/gymnastika_vimperk_prosinec/{/gallery}