Když se chce…

Budu psát poděkování městské policii a řediteli Gymnázia – společně, možná oklikou, ale… !

 

Při vší úctě k orgánům státní správy bych chtěl připomenout, že malé věci lze řešit pouhým ‘ruky mávnutím’!

 

Potřebovali jsme uzavřít jednu uličku ve Vimperku, která ani nemá jméno a projede jí auto odhadem jedenkrát do měsíce. A je to pouze zásobovací cestička od gymplu dolů k IT Profi, zadem.

 

V ulici u gymnázia je vždy zaparkováno několik aut, převážně učitelů z této školy, jinak lidově řečeno, tu přes den „chcípnul pes“.

Potřebovali jsme uličku uzavřít pro stěhování technologie asi tak na 2 hodiny vzhledem k tomu, že musel zařízení přenést na místo autojeřáb.

 

Po navštívení příslušného místa na odboru dopravy mi, sice velice ochotný, mladý úředník sdělil zákon a ten byl neúprosný. Musím podat žádost, zaplatit poplatek 100 Kč a dojít si pro další povolení na radnici na náměstí. Podotýkám, že odbor dopravy je v bývalém TKB. Na druhé straně města. Konstatování! Pouhé!

 

Tam mi měli dát opět nějaké povolení a to pak mám odnést k nim a že pokud budu rychlý, abych to stihl ještě ten den, že mi vystaví doklad do týdne,. S tím pak půjdu na městskou policii a oni mi pak dovolí cestu uzavřít. Jestli jsem to dobře pochopil. Jinak se omlouvám za svojí demenci.

 

To už mi, opět se to jinak nedá říci, vytekly nervy a zašel jsem rovnou za ředitelem gymnázia Mgr. Heřtou, poprosil jej o to, aby neparkoval učitelský sbor v ten den tam a tam. Bez mrknutí oka zařídil potřebné. Podobně jsem zašel za velitelem městské policie P. Macorlíkem a ten nám zařídil dokonce půjčení značek a stojanů s tím, že bude sbor MP informován o uzavírce!

 

Ještě jednou chci poděkovat oběma institucím a hlavně jejich představeným za normální lidské řešení a – vlastně ruky mávnutím nad prdem v kuličce.

 

Ale ať vítězí §…§…§…. to si přečtěte ve Švejkovi od Jaroslava Haška.

Zdravím všechny a ještě jednou děkuji

Ing. Libor Bezděk

P.S. organizátor akce