Sportovní víkend 28.12. – 29.12.

Hokej

 

 

NA DOMÁCÍM TURNAJI ČTVRŤÁCI DRUZÍ.

 

Druhý vánoční svátek, tedy ve čtvrtek 26. prosince uspořádal tým čtvrtých tříd HC Vimperk vánoční turnaj v ledním hokeji s názvem „O vánoční pohár“ pro přípravky ročníku 2004 a mladší, kdy pozvání na tento turnaj přijaly týmy HC Strakonice, HC Slavoj Zbraslav a HC Domažlice. Hrálo se systémem každý s každým 3×15 minut čistého času.

 

Pro Vimperské hokejisty to byly první zápasy na celé hřiště a trenéři tento turnaj spíše brali jako přípravu pro mistrovská utkání, kdy od nového roku právě jejich svěřenci budou hrát již na celé hřiště a ne formou minihokeje.

 

Turnaj začal časně z rána, když v osm hodin proti sobě v prvním zápase nastoupil domácí tým proti týmu ze Strakonic, který byl favoritem turnaje, neboť tým ze Strakonic mají s hrou na celé hřiště již zkušenosti z minulé sezóny. Do zápasu vimperští vstupovali s tím, že se pokusí zastavit strakonické útoky hned v zárodku. První třetina zápasu začala pro vimperské velmi smolně, když v čase 01:08 se dostal kotouč za Vimperského gólmana Slaninu po skrumáži před jeho brankou, kdy kotouč za jeho záda dostrkal strakonický Kříž. Potom se však hra vyrovnala, ikdyž menší převahu měl přeci jenom soupeř ze Strakonic, ale vimperští měli v brance výborně chytajícího Rosťu Slaninu, který se na čtvrteční turnaj vyspal do růžova. Vimperští však také měli několik brankových příležitostí, ať to byl Viktor Budík, či Honza Vavřík, ale strakonického gólmana se jim nepodařilo překonat a tak první třetina skončila vedením Strakonic 1:0. Jak se povedl nástup do první třetiny hráčům Strakonic, tak se povedl vstup do druhé třetiny vimperským, když hráli úvod třetiny velmi vyrovnanou partii a v čase 21:44 jim byla odměnou za jejich aktivní hru vyrovnávací branka Jirky Beníška. Na vimperské střídačce propukla euforie, která však zapříčinila to, že vimperští tak trochu zapomněli na bránění a nedokázali si pohlídat velmi agilního Dana Hálu, který často zajížděl za vimperskou obranu a vyjížděl k nebezpečným brejkům. Jeden z těchto brejků dokázal v čase 22:55 proměnit a strhl vedení na stranu Strakonic. Po této brance se vimperští snažili o vyrovnání, kdy dokázali strakonické hráče zatlačit do jejich třetiny a měli několik brankových příležitostí, ale to štěstíčko při vimperských nestálo a Ešlera ve strakonické brance se jim nepodařilo překonat. Za to strakoničtí své šance dokázali proměnit a během 28 minuty dokázali Slaninu překonat hned dvakrát a šli do tříbrankového vedení. V této třetině to však mohlo být i o více branek, ale Rosťa Slanina doslova na brankové čáře čaroval. Třetí třetina byla podobná té druhé, kdy se hrál poměrně vyrovnaný hokej, ale bohužel branky dával pouze soupeř ze Strakonic a to hned tři a zápas nakonec dotáhl do vítězného konce v poměru 7:1. Vimperští se však za svůj výkon v tomto zápase nemuseli vůbec stydět.

 

 

HC VIMPERK – HC STRAKONICE 1:7 (0:1,1:3,0:3)

 

branky: 21 Beníšek – 02 Kříž, 23 Hála (Braun), 28 Císař (Častoral), 28 Hála (Braun), 35 Hála (Kovárna), 39 Kříž, 44 Hála (Braun)

 

Ve druhém zápase se vimperský tým střetl s týmem Zbraslavi, který měl v nohách velmi vyrovnaný zápas s Domažlicemi a na odpočinek měli hráči Zbraslavi pouze nějakých 15 minut. Vimperští šli do zápasu s tím, že nemají co ztratit. A úvod zápasu jim vyšel, když v čase 02:46 po samostatné akci otevřel skóre vimperský Honza Vavřík, který za necelou minutu později skóroval po druhý po přihrávce Willmanna. Závěrem čtvrté minuty přidal třetí branku Vašek Tykal a vimperský tým šel do tříbrankového vedení. Když pak v páté minutě přidal čtvrtou branku Tomáš Koška po přihrávce od Adama Ondřicha vytvořili si vimperští rozhodující náskok. Začátkem šesté minuty šel na trestnou lavici vimperský „zlý“ muž Honza Štěpánek a vimperští si tak mohli vyzkoušet i hru ve čtyřech, kterou zvládli bravurně. Hráči Zbraslavi se však nechtěli smířit s tímto výsledkem a v deváté minutě snížili brankou Svobodou. Tato branka jako by nalila zbraslavským novou krev do žil, vyrovnali hru a Rosťa Slanina opět musel ve vimperské brance dokazovat, že mu to dnes opravdu chytá. Závěrem první třetiny zbraslavští dokázali snížit na rozdíl dvou branek, když Slaninu překonal Matyáš Potůček. Druhá třetina byla velmi vyrovnaná, kdy hlavní prim hráli oba brankaři, kteří dokazovali, že své řemeslo

 

ovládají již v tomto mladém věku a Rosťa Slanina i Tomáš Kašpar (pro kterého měl zápas zvláštní příchuť v tom, že hrál proti svému bratranci Martinu Willmannovi a spoustu hráčů Vimperka zná, neboť si s nimi občas zatrénuje, když je ve Vimperku na návštěvě u babičky) v brance Zbraslavi své týmy drželi. Ve druhé třetině se podařilo vimperským Kašpara v brance soupeře překonat pouze jednou a to v 29 minutě, kdy se trefil opět Honza Vavřík. Ve druhé třetině si i vimperští mohli zkusit sehrát přesilovku, kdy však početní výhodu nepotrestali. Třetí třetina byla stejná jako ta druhá, vyrovnaná, kdy hráči na obou stranách dali po jedné brance, kdy se za vimperské trefil Viktor Budík a na straně Zbraslavi skóroval Honza Ludvík. Vimperský tým tak dokázal zvítězit v poměru 6:3 a mohl si tak připsat první dva body do tabulky turnaje.

 

 

HC VIMPERK – HC SLAVOJ ZBRASLAV 6:3 (4:2,1:0,1:1)

 

branky: 03 Vavřík, 04 Vavřík (Willmann), 04 Tykal, 05 Koška (Ondřich), 29 Vavřík (Willmann), 39 Budík (Willmann) – 9 Svoboda (Potůček), 14 Potůček (Bek), 42 Ludvík

 

Ve třetím, posledním zápase, se vimperský tým postavil proti týmu Domažlic. Vzhledem k vývoji turnaje stačilo vimperským se soupeřem z Domažlic remizovat, aby si zajistili druhé místo na turnaji, což by byl skvělý výsledek, se kterým trenéři ani nepočítali. Jak se vimperským podařil vstup do zápasu se Zbraslaví, tak s týmem Domažlic to bylo naopak. Sice vimperský tým skóroval jako první v 6 minutě, kdy se trefil po přihrávce Willmanna Honza Vavřík, ale pak začal úřadovat soupeř, který v rozmezí od 7 minuty do 11 minuty překonal Slaninu ve vimperské brance hned třikrát a vývoj zápasu pěkně otočil ve svůj prospěch. Nutno podotknout, že v této fázi hráli vimperští hráči bez pohybu, jakoby je tížil oběd, na který si došli před zápasem. Sice byli před nimi ještě pomalu dvě třetiny, ale soupeř z Domažlic předváděl pěkný hokej a vimperští ne a ne se nastartovat a pomalu se jim vzdaloval sen o druhém místě. K obratu zavelel Jirka Beníšek, který v závěru první třetiny snížil na rozdíl jediné branky. Do druhé třetiny šli vimperští s tím, že musejí zlepšit pohyb a i napadání soupeře ve středním pásmu a to se vyplatilo. V 19 minutě vyrovnal Vavřík, kterému u branky asistoval Budík a ve 24 minutě strhl vedení na stranu Vimperka Beníšek, kterému nezištně přihrál Koška. Když pak v závěru druhé třetiny navýšil náskok o dvě branky Willmann, který proměnil nádhernou přihrávku Budíka, šli vimperští do třetí třetiny s dvoubrankovým vedením s tím, že si zápas již nenechají utéci. Hned v úvodu třetí třetiny se trefil Budík a o dvě minuty později Beníšek a bylo rozhodnuto. V závěru utkání přidal ještě dvě branky nejlepší střelec vimperského týmu Vavřík. V závěru utkání také došlo ke střídání v domácí brance, kdy na poslední dvě minuty nastoupil Šimon Kurz, který nastupuje jako brankář za třetí třídy a pomalinku sbírá zkušenosti i s velkým hokejem a v zápase si připsal jeden úspěšný zákrok. Po závěrečném hvizdu rozhodčích se vimperští mohli radovat z výhry 9:3 a konečného druhého místa na turnaji, což opravdu nikdo nečekal.

 

 

HC VIMPERK – HC DOMAŽLICE 9:3 (2:3,3:0,4:0)

 

Branky: 06 Vavřík (Willmann), 13 Beníšek, 19 Vavřík (Budík), 24 Beníšek (Koška), 29 Willmann (Budík), 31 Budík (Willmann), 33 Beníšek, 37 Vavřík (Willmann, Budík), 40 Vavřík (Budík) – 7 Frček (Hruška), 9 Hůrka (Varta), 11 Hruška (Frček)

 

Vánoční turnaj „O Vánoční pohár“ se nakonec stal kořistí hráčů Strakonic, kteří v turnaji nenašli přemožitele. Na druhém místě skončil domácí tým Vimperk. O třetím místě nakonec rozhodlo lepší skóre ze všech zápasů ve prospěch týmu Zbraslavi. Na čtvrtém místě pak skončil tým Domažlic. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen hráč Zbraslavi Matyáš Potůček, nejlepším střelcem s počtem 10 vstřelených branek strakonický Daniel Hála a cena nejlepšího brankáře zůstala na vimperském ledě pro Rosťu Slaninu.

 

 

Hodnocení turnaje trenérem M. Willmannem:

Do turnaje jsme s kolegy vstupovali opravdu s tím, že zápasy, které zde odehrajeme jsou pro nás spíše přípravné a chtěli jsme vyzkoušet hráče na různých postech a výsledky byli až na druhém místě. Samozřejmě jsme nechtěli prohrávat nebo skončit poslední, ale kdyby se tak stalo, svět by se nezbořil. Také naši sestavu silně ovlivnila marodka, která náš tým těsně před vánoci zastihla, kdy onemocněla těsně před turnajem Lucka Eignerová a Lukáš Krejčí a dále je delší dobu nemocen Honza

 

Paletář a Matěj Stöhr, kteří jsou sice hráči třetích tříd, ale chtěli jsme jim dát také příležitost. Proto jsme sáhli pro pomoc do sousedního Českého Krumlova a za Vimperk v turnaji nastoupil Vojtěch Štrobl, čímž mu tímto děkuji za předvedený výkon. Samotný turnaj nám ukázal, že je sice na čem pracovat, ale také nám ukázal, že hráči se s hrou na celé hřiště poprali velmi dobře. Od brankáře Rosti Slaniny až po posledního útočníka či obránce kluci a holky šlapaly tak jak měly. Sice se v zápasech nevyvarovali individuálních chyb, ale kdo chyby nedělá? V zápasech mi ještě chybělo více kombinace, kdy někteří se snažili vzít vše do svých rukou, místo aby volili přihrávku, ale postupně se to lepšilo a myslím, že když budeme poctivě trénovat tak to prostě přijde. Na závěr bych chtěl poděkovat panu Martinu ženíškovi za obsluhu časomíry a komentář, Petru Kopolovičovi – našemu turnajovému DJ, rozhodčím Havelkovi a Habartovi a v neposlední řadě našim rodičům, kteří všichni pomohli při organizaci tohoto turnaje, který se podle mne vydařil na výbornou. Ještě jednou děkuji.

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_turnaj_4_trida/{/gallery}

 

 

HOKEJ – turnaj 6. třída

 


Účastníci turnaje Vimperk,Příbram,Milevsko,Benešov,Domažlice. Turnaj hraný na dva dny. Sobota 28.12. a neděle 29.12.2013

 

Sobotní výsledky:

 


Vimperk – Příbram
10:2

Milevsko – Benešov 3:3

Příbram – Domažlice 2:2

Vimperk – Milevsko 9:1

Domažlice – Benešov 0:3

 

foto ze soboty:

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_turnaj_6_trida_sobota/{/gallery}

 

 

Nedělní výsledky

 


Benešov – Příbram
1:1

Domažlice – Milevsko 5:6

Vimperk – Milevsko 8:0

Příbram – Milevsko 1:2

Vimperk – Domažlice 9:2

 

Konečná Tabulka:

 

1. HC Vimperk

2. HC Milevsko 2010

3. HC Vodní Lvi Benešov

4. HC Příbram

5. HC Domažlice

 


foto z neděle:

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/hokej_turnaj_6_trida_nedele/{/gallery}

 

 

Fotbal

 

Velký úspěch putuje do Vimperka!!

 

V sobotu 28.12.2013 jsme se zúčastnili 15.ročníku halového turnaje VV KFS Jč.kraje Memoriálu JUDr. A.Straky” hraného v Třeboni.

 

9 mužstev bylo rozděleno do 3 skupin,kde se hrálo systémem každý s každým a vítěz skupiny postupoval dál do skupiny  o 1.-3. místo.

 

Na dvě výhry ze základní skupiny jsme navázali i v té finálové a musím říci,že zcela zaslouženě jsme celý turnaj vyhráli.Tím jsme zakončili pro nás docela úspěný fotbalový rok 2013.

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka

Musím všechny kluky jak za dnešní výkon,tak za výkony co předváděli po celý rok 2013.Myslím si,že se nám povedlo dát dohromady partu kluků,která táhne za jeden provaz a doufám,že to není jejich poslední fotbalový úspěch a ještě o nich uslyšíme.

 

Touto cestou bych chtěl ještě moc poděkovat všem rodičům za jejich podporu,bez které by to nešlo a popřát vše nejlepší a hodně toho nej v novém roce 2014

 

Sestava: Michal Jaroš,Lukáš Uhříček,Václav Matoušek,Jakub Zahradník,Michal Uhlík,Jan Formánek,Lukáš Frček,Tomáš Koloušek,Ondřej Rod,Ondřej Červený

 

Základní Skupina:


Vimperk-Jiskra Třeboň 
       3-1    Branky: Frček L.  2, Rod O.

Vimperk-Slavoj Hrdějovice  5-0    Branky: Frček L.  2, Koloušek T.,Uhlík M.,Červený O.

 

finálová skupina:


Vimperk-SK Rudolfov   
          3-1   Branky: Frček L.  2,Koloušek T.

Vimperk-Spartak Kaplice       3-1   Branky: Koloušek T.  2, Matoušek V.

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/fotbal_turnaj_trebon/{/gallery}

 

Sálovka

 

 

Vimperská sálovka 2013-2014 – 3.kolo – neděle 29.12.2013

 

 

 

Tipsport – Litrpool J.K. 9:0 (5:0)

 

 

Branky:Vondrášek Petr 3, Šíp Michal 2, Sýs Lukáš 2, Šíp Martin, Valta Viktor

 

 

ČK: Ketzer Radek (Litrpool J.K.) – stop na jedno utkání nepodmíněně

 

 

Tabalko – Sedmička 3:1 (1:0)

 

 

Branky:Tesař David, Michal Marek, Kraml Jan – Bártík Michal

 

 

Dynamo Jelimani – Buccaneerc F.C. 4:2 (2:0)

 

Branky:Tischler Martin 2, Pek David 2 – Tůma Karel, Vincík Josef

 

 

Čkyně – Tácek United 2:6 (2:2)

 

 

Branky:Král Josef, Provod Robert – Bujok Gustav 2, Bůček Jaroslav, Bujok Antonín,

 

Vítovec Miroslav, Mls Jiří

 

 

VC Parasites – Dorost SK Čkyně 9:4 (7:1)

 

 

Branky:Sýs Miroslav 4, David Richard 2, Pek Miroslav 2, Sýs Petr – Kuta Marek, Chalupa

 

Martin, Toman Lukáš, Uhlíř Jakub

 

 

Tabulka po 3.kole

 

1. Tipsport 3 0 0 24:4 9

 

2. Dynamo Jelimani 3 0 0 19:7 8

 

3. Tabalko 3 0 0 21:10 8

 

4. Čkyně 2 0 1 17:12 6

 

5. Buccaneers F.C. 2 0 1 16:15 6

 

6. Tácek United 1 0 2 15:13 4

 

7. VC Parasites 1 0 2 18:23 3

 

8. Litrpool J.K. 0 0 3 7:18 1

 

9. Dorost SK Čkyně 0 0 3 12:26 0

 

10. Sedmička 0 0 3 3:24 0

 

 

4.kolo – neděle 5.1.2014 od 13h

 

13.00h Dynamo Jelimani – Tipsport

 

13.50h Buccaneers F.C. – Dorost SK Čkyně

 

14.40h Tácek United – VC Parasites

 

15.30h Sedmička – Čkyně

 

16.20h Litrpool J.K. – Tabalko

 

 

Střelci po 3.kole

 

7 – Bujok Gustav (Tácek United), Tesař David (Tabalko)

 

6 – Šíp Michal (Tipsport)

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/3.kolo_salovka/{/gallery}

 


foto a text: Zdeněk Formánek