MUDr. Anton Echlakof: jsem trpělivý optimista

V první polovině prosince jsme informovali o výměně zubních lékařů na Stachách. Po sedmadvaceti letech zde ukončila svou praxi MUDr. Saša Fuchsová, která si za dobu svého působení ve stomatologické ordinaci dokázala najít cestu ke svým pacientům i mimo “profesní”  pole. Své místo přenechala lékaři MUDr. Antonu Echlakofovi, kterého slíbila blíže představit  hned v začátku jeho působení.

Dnes si tedy můžete přečíst  něco o jejím mladém nástupci, ze společného rozhovoru:

 

Odkud pocházíte a jak jste se dostal do Čech ?

“Narodil jsem se v r. 1986 v SSSR na Urale ve městě Nižni Tagil, blízko dnešního Jekatěrinburgu. Po ukončení střední školy jsem studoval Uralskou lékařskou akademii – fakultu stomatologie, kterou jsem ukončil v r. 2008. To jsem měl za sebou 3 roky praxe pod dohledem zkušených lékařů z fakulty.

Pak jsem nastoupil jako samostatný stomatolog na polikliniku v rodném městě a tam pracoval 4 roky. V létě 2011 jsem byl s manželkou na dovolené v Čechách a při té příležitosti jsme zjistili, že je zde nedostatek zubních lékařů. Protože jsme se zajímali již dříve o českou kulturu i jazyk, rozhodli jsme se, že zůstaneme. Po absolvování nezbytných formalit, což bylo velmi obtížné, jsem začal v roce 2012 pracovat jako zaměstnanec v soukromé zubní ordinaci v Pardubicích. Chtěl jsem ale do Jižních Čech, mít svoji ordinaci. Zjistil jsem, že právě Vy hledáte nástupce a tak jsem se přistěhoval na Stachy. V říjnu 2013 jsem úspěšně složil českou atestaci ze stomatologie.”


Jaké jsou Vaše záliby a koníčky ?

“Rád jezdím na motorce, jsem obdivovatel krásné přírody, chodím na houby a rybařím. Vše spolu s manželkou Elenou.”


Jaká je Vaše představa o provozování zubní ordinace na Stachách ?

“Chtěl bych docílit jiného přístupu pacientů k ošetření, aby se přestali bát posadit se na zubařské křeslo – vše bezbolestně a s úsměvem. Používat ty nejmodernější metody tak, aby kvalita ošetření stoupala a pacienti byli maximálně spokojeni. Dále pak rozšířit pracovní dobu, vše přizpůsobit potřebám klientů.”


Jste spíše trpělivý nebo se snadno necháte vyvést z míry ?

“Jsem klidný, trpělivý, skromný, vstřícný a empatický životní optimista.”


Chtěl byste něco vzkázat svým budoucím pacientům ?

“Rád všechny uvidím ve své ordinaci. Budu se snažit vám maximálně pomoci a ulehčit v problémech se zuby. Sestřička Hana Voldřichová zůstává jako můj zaměstnanec a pomocník. Doufám ve výbornou spolupráci. Chtěl bych také poděkovat vedení obce Stachy za vstřícnost k mým požadavkům. Těším se na brzké shledání.”

 

MUDr. Saša Fuchsová