policie

A nedají si říct a nedají …

Do restaurace se nepřišel bavit, ale krást

Sušice / Do restauračního zařízení v Sušici vnikl neznámý pachatel v úterý 31. prosince. Uvnitř si vzal z kasírtašky tržbu, čtyři plechovky energetického nápoje a cigarety různých značek. Škoda činí 8 356 Kč.
        
 
Na parkovišti z vozidla demontoval kola
Srní / V noci z pondělí na úterý na parkovišti v Srní odmontoval a ukradl neznámý pachatel, z vozidla tovární značky Toyota Avensis,  čtyři hliníková kola i s pneumatikami. Pachatel vozidlo usadil na dřevěné špalky. Poškozené majitelce z Plzně vznikla škoda 40 000 Kč.
 
Zkusili to i na Silvestra
Klatovy / Železná Ruda –  v úterý 31. prosince před devátou hodinou dopoledne bylo zjištěno, že na zahradě v zahrádkářské kolonii u Sv.Jakuba v Klatovech se pohybuje neznámý muž. Na místo se dostavili policisté a 48 letý muž ze Staňkova na Domažlicku byl na cizím pozemku zadržen a převezen na obvodní oddělení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

   

Asi chtěl vystřízlivět před další oslavou – po jedenácté dopoledne na Silvestra ukradl v obchodě v Železné Rudě zloděj čtyři balení s kávou. Počínal si dost nešikovně, protože při  odchodu jedno z balení rozbil. Policisté 35 letého muže z Klatov zajistili a předvedli na oddělení, kde zjistili, že muž byl v posledních letech za trestný čin krádeže odsouzen v roce 2011. Muž se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,39 promile alkoholu a byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.
 
 
Tak dlouho se chodí…
Horažďovice/ Policisté kontrolovali ve čtvrtek odpoledne  v Horažďovicích na ulici Loretské řidiče vozidla zn. Peugeot 309, muže ve věku 44 let z Plzně.Při kontrole zjistili, že muž má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel podle rozsudku Okresního soudu pro Plzeň-město od června 2013 do prosince 2014 a podle rozhodnutí Městského úřadu v Nepomuku od května 2013 na dobu 12 měsíců. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu mařeni výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policie případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
-p cr, red-