Policie žádá o pomoc při šetření krádeže u vodních záchranářů

vzs foto
Okradli vodní záchranáře v Klatovech – věci by mohl někdo poznat, policie žádá občany o spolupráci

 

Jak potvrdil velitel záchranného odřadu VZS Plzeňského kraje Pavel Barák, DiS., došlo na přelomu roku 2013 / 2014 k násilnému vloupání do skladovacích prostor Místní skupiny Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Klatovy (dále jen MS VZS ČČK Klatovy). Škoda způsobená vloupáním je větší než 200 tisíc korun.

 

Neznámí pachatelé odcizili motor Johnson 9,9 HP, motor Johnson 30 HP, dva házecí pytlíky, dvě ochranné přilby na vodu, dvě záchranné vesty Hiko a dvě pádla, dále neodborným odmontováním (odstřižením) řízení motoru poškodili ovládání člunu. Vodní záchranné službě způsobili škodu předběžným odhadem za 215 600 Kč.“

 

Pachatelé rozbili okno objektu a vypáčili mříže. Veškerý odcizený materiál odvezli v dodávkovém autě, které je ve vlastnictví jednoho ze členů MS VZS ČČK Klatovy.

 

Případem se zabývá Policie ČR, tisková mluvčí nprap. Dana Ladmanová výše uvedené skutečnosti potvrdila a dále sdělila výzvu směrem k veřejnosti:

 

Případ krádeže policisté intenzivně šetří a v souvislosti s ním žádají občany o spolupráci. Jakékoli informace a poznatky k odcizeným věcem je možné sdělit na telefon 974 334 111 nebo prostřednictvím e-mailu: kt.ook.podatelna@pcr.cz.“

 

-red-