Alkohol a drogy za volantem

Žichovice –  v pátek 10. ledna horažďovičtí policisté kontrolovali před osmnáctou hodinou řidiče vozidla Š Felicia muže ve věku 26 let z obce u Strakonic. Provedená dechová zkouška byla negativní, ale test na užití návykových látek byl pozitivní na amfetamin.

Sušice – v neděli 12. ledna byl  v ul. Pravdova v odpoledních hodinách kontrolován policisty 22letý řidič z Horažďovic, při řízení vozidla zn. Ford Escort. Muž nepředložil potřebné doklady k řízení vozidla, test na užití návykových látek byl pozitivní na amfetamin. Dalším šetřením bylo zjištěno, že muž vůbec nevlastní řidičské oprávnění, souhlasil s lékařským vyšetřením a byli převezeni do nemocnice v Sušici.
 
Sušice – v nedělipo půl čtvrté ráno uvízl v hledáčku kontroly strážníků MP Sušice 22letý muž z nedaleké obce, který řídil vozidlo zn. Citroën Xantia, který jel ulicí T.G. Masaryka na nábřeží. Strážníci zjistili, že muž je pod vlivem alkoholu a přivolali hlídku policistů. Dechovou zkouškou bylo naměřeno 1,00 a opakovaně 0,92 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.
 
Třebomyslice – horažďovičtí policisté kontrolovali v neděli 12. ledna před devátou hodinou dopoledne v Třebomyslicích 21letého muže z Pačejovska při řízení vozidla zn. Citroën. Podrobili ho dechové zkoušce při níž bylo naměřeno 1,16 a opakovaně 1,17 promile alkoholu. Řidičský průkaz mu zadrželi.
 
Sušičan řídil opilý v Klatovech –  hlídkou policistů z dopravního inspektorátu byl v neděli 12. ledna ve 22.05 hodin kontrolován v Klatovech na ulici Plzeňská 34letý muž ze Sušice, který řídil vozidlo zn. Honda Civic ve směru na Plzeň. Alkoholtester u něj naměřil 1,43 a opakovaně 1,52 promile alkoholu.  Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
-p cr, red-

 

Ilustrační foto Martin Kramer