AKTUALIZOVÁNO – Sportovní víkend 11.1. – 12.1.

 

Hokej

 


pátek 10.1.2014  HC David Servis – HC Vimperk 4:5 sn (0:1, 3:1, 1:2 – 0:0)

 

Góly: 24. Tupý, 30. Bombic (Dalibor Mikeš), 33. R. Šulčík (L. Rob), 60. Tupý (L. Rob) – 3. Lang (Voldřich), 21. Voldřich (Paule), 41. Ženíšek (O. Předota), 48. Paule (Slabý), rozhodující nájezd Jan Předota.

Rozhodčí: Pacák – Pech, Novák.

Vyloučení:a Paule (Vimperk) oba 10 minut, Vávra (Vimperk) do konce.

Využití: 1:1.

Diváci: 110. 80 z Vimperka!!!!

 

Sestava: Pixa (Kouba J.) – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, Vávra, R. Sitter – Slabý, Paule, Ženíšek, Lang, Vinš, P. Kouba, B. Král, Hail, Plouhar

 

Tento víkend čekalo na hráče HC Vimperk dvojkolo v podobě pátečního utkání v Českých Budějovicích s týmem David Servis a v neděli doma se Soběslaví. Hned v pátek čekal na vimperské hráče hodně těžký soupeř, mužstvo David Servisu. Utkání začalo proti týmu nabytému výbornými hráči ve velmi svižném tempu. Hosté začali bez respektu, hráli aktivně, napadali soupeře a hned ve 3. minutě po spolupráci Vinše a Voldřicha střílí Lang gól na 1:0. Domácí byli jako opaření a ve snaze o okamžité vyrovnání ještě více hru zrychlili. Začali přibývat osobní souboje a také vyloučení. Hlavní rozhodčí si všímal především hostujících hokejistů. Jen za první třetinu obdrželi vimperští čtyři dvouminutové tresty a jeden desetiminutový, který dostal Vinš za odpálení puku. Vše dokázali hráči HC Vimperk, v čele se skvěle chytajícím Pixou ubránit a vyhráli tak první třetinu poměrem 0:1.

 

Ve druhé části přišla pro domácí další sprcha, když hned v 1. minutě druhé třetiny dává Slabý po asistenci Pauleho na 2:0 pro Vimperk. Druhá třetina bylo pro vývoj utkání klíčová. Hosté po sérii vyloučení, kdy museli čelit i dvojnásobné přesilové hře, dostávají od domácích lekci za nedisciplinovanost v podobě tří branek. Po druhé třetině tak domácí vedli nad Vimperkem 3:2. Navíc je vimperský Vávra vyloučen za vražení na hrazení, které rozhodčí ohodnotil trestem 5 minut + do konce utkání. Domácí opět hráli přesilovku, ale bez efektu. Naopak i oni se nechali lacino vyloučit a hosté v přesilové hře pěti proti třem srovnávají hned v úvodu poslední části na 3:3.

 

Začínalo se tedy opět od nuly. Ve 48. minutě Paule a Slabý doslova rozebrali celou halu a Paule vrací vimperským vedení – 4:3. Pak už se nevylučovalo a hra šla ze strany na stranu. Sám Paule mohl dvakrát tváří v tvář gólmanovi skórovat, ale brankář domácích svůj tým podržel. V 52. minutě rozhodčí vylučuje aktivního Pauleho na 10 minut a oslabuje tím tým Vimperka. Domácí ve snaze o vyrovnání odvolali brankáře a doslova dusili vimperské hráče v jejich obranné třetině, když Vinš získal puk a při vyhození se puk otřel o tyčku prázdné branky domácích, což znamená zakázané uvolnění a opět vhazování ve třetině hostů. Třiadvacet sekund před koncem utkání domácí vyrovnávají na 4:4. Utkání rozhodovaly trestná střílení. První jel Jan Předota, který brankáře Kučeru doslova vymíchal a dává gól. Za Vimperk jel dále Voldřich, který trefil tyč a Slabý, který svůj nájezd neproměnil. Domácí ovšem neproměnili ani jeden nájezd, a tak si vimperští hokejisté připisují cenné dva body.

 

Je třeba dodat, že po tvrdém naražení na hrazení nedohrál B. Král. Musím říci, že hráči Vimperka opět ukázali, že mají velké srdce a umí zabojovat. Doufejme, že se jim bude podobně dařit i v neděli proti soupeři ze Soběslavi. Děkujeme všem diváků a fanouškům HC Vimperk, kteří přijeli vimperský tým do Českých Budějovic povzbudit.

 

Jiří Horejš

 

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_muzi_david_servis_vimperk/{/gallery}

 

 

Junioři:



HC Vimperk-HC DDM Č.Budějovice 3:1(2:1,0:0,1:0)

Branky:11.Sitter R.,12.Sitter J.,42.Petera-4.Lejčko

V bojovném utkání vimperští junioři potvrdili roli favorita,ale utkání
zbytečně zdramatizovali,když neproměnili několik samostatných nájezdů.V
dramatickém závěru hosté zkusili ještě power play ale domácí už se s
přehledem ubránili.

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_juniori_vimperk_david_servis/{/gallery}

 

 

Dorost:

 

HC VIMPERK – HC DOMAŽLICE  7 : 1  (1:1,1:0,5:0)

 

Branky: Ptášnik 6, Buček 1

 

Vyloučení: 1:2

 

Ani ve druhém a posledním utkání v letošní sezóně na sušickém ledě vimperští dorostenci neokusili hořkost porážky a díky zlepšenému výkonu ve třetí třetině přehráli svého soupeře z Domažlic. Hlavní zásluhu na vysokém vítězství má sušický Jáchym Ptášnik střelec šesti branek, který tak v součtu s minulým utkáním nastřílel deset gólů. Jako by pro ostatní hráče byla branka zakletá i v těch nejvyloženějších příležitostech. Ale od začátku. Domácí opět kompletní nebyli, chyběli dlouhodobě zraněný Hlavica, jehož návrat na led už se blíží, a nemocný Král. V brance domácích se vystřídali oba brankáři Skolek a Chodora a již tradičně se na ně spoluhráči mohli spolehnout. Od prvních minut hráli domácí rychlý nátlakový hokej a hosté se jen těžko dostávali do útočného pásma. Hostující brankář však čaroval a v úvodní třetině si připsal snad dvacet zákroků. Jak se domácím nedařilo před výborným brankářem prosadit, jejich tlak polevoval a od poloviny utkání se začali se prosazovat i hosté. Domácí Ptášnik však ve dvanácté minutě konečně otevřel skóre. Do konce třetiny hosté stačili vyrovnat po pěkné kombinační hře, když domácí hodně polevili ve svém tempu a ustoupili od taktiky z úvodu utkání. Druhá třetina již tradičně nebyla ze strany domácích vydařená a hosté byli velmi vyrovnaným soupeřem. Do vedení šli šťastnější domácí zásluhou přesné střely po otočce mezi kruhy Bučkem zároveň vítěznou brankou, před tím však domácí několikrát podržel Skolek. Do třetí třetiny vstoupili domácí jako vyměnění a na jejich kombinační hru plnou střelby už se koukalo mnohem lépe a hosté, dohrávající utkání v deseti, již nestačili nátlakové hře s chutí hrajících vimperských. Ptášnik si na sušickém ledě otevřel střelnici. Nejprve pohotovou třetí brankou uklidnil domácí střídačku a následně dalšími trefami navyšoval skóre. Ani ostatní hráči nezůstávali s útočnou aktivitou pozadu, ale oni už střelecké štěstí neměli, hlavně šance Skalického, Bučka či Peka nebo Fidlera volali po brankách, ale hostující brankář byl výborný. Na druhé straně i Chodora musel být stále ve střehu. Po zlepšeném výkonu ve třetí třetině si tentokrát vimperští vítězství zasloužili a nyní se mohou připravovat na příští duel se Strakonicemi. To však bude úplně

 

 KP Muži:

 

HC Vimperk – OLH Spartak Soběslav  7:2 (1:2,4:0,2:0)

 

Branky a nahrávky:16. Hail (Plouhar), 21. Slabý (Ženíšek), 23. Hail (Plouhar), 23. Slabý (Paule), 31. Paule (Slabý), 45. Kouba (Paule), 50. Vinš (Lang) – 10. Žákovský (Bruner), 14. L. Karpíšek (Žákovský)

 

Vyloučení: 9:9, navíc Vinš (VIM) 10 minut, Voldřich (VIM) 5 minut + do konce, Hastrman (SOB) 10 minut, Vopava (SOB) 5 minut a do konce

 

Využití: 0:2

Rozhodčí: Poskočil – Diviš, Schlixbier

Diváci: 400

 

HC Vimperk: Pixa – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, Coufal, R. Sitter – Slabý, Paule, Ženíšek, Lang, Vinš, P. Kouba, B. Král, Hail, Plouhar

 

OLH Soběslav: J. Dvořák (43. Havlátko) – Sládek, L. Karpíšek, Jansa, Hastrman, Vopava – Bruner, Žákovský, Smrž, Hraňo, Hák, Máca, Chalupský, Píha, Petržílka, od 35. navíc Dedek

 

 

Po pátečním utkání v Českých Budějovicích nastoupili vimperští hokejisté v neděli na domácím ledě proti hokejistům Soběslavi. Domácí, povzbuzeni páteční výhrou, od první minuty určovali tempo hry. Naopak hosté s respektem vyčkávali, s čím vimperští hráči přijdou. Prvních deset minut domácí hokejisté své soupeře ze Soběslavi jasně přehrávali. Vytvořili si také několik gólových šancí, které bohužel neproměnili. Běžela 10. minuta a při vyloučení domácího obránce dávají hosté první branku utkání. Domácí i přes inkasovanou branku stále dobývali branku Soběslavi, ale bez efektu. Ovšem přišel další šok, když ve 14. minutě Soběslav využívá další přesilovou hru a zvyšuje na 0:2. Pro domácí hokejisty, kteří celou dobu určovali tempo hry a téměř hostující hráče k ničemu nepustili, to byla studená sprcha. Záchranou pro domácí byla branka, kterou dal po Plouharově přihrávce v 16. minutě František Hail. Stav po první třetině – 1:2.

 

Domácí věděli, že v druhé třetině musí něco změnit a zlomit tak prokletí branky hostů. To se jim povedlo hned v 1. minutě, kdy Karel Slabý po nahrávce Ženíška srovnává stav na 2:2. Tato velmi důležitá branka domácí hráče doslova nakopla a od té doby hráče Soběslavi téměř k ničemu nepustili. Neuběhli ani dvě minuty a stav byl 4:2, když se prosadili střelecky dobře naladění Hail a Slabý. V 31. minutě střílí branku na 5:2 Paule. Domácí ovládali hru a hosté se je snažili rozhodit nečistými zákroky. Za hrubý zákrok na domácího Horejše dostává hostující Vopava trest na 5 minut plus do konce utkání a v zápětí další hráč hostů 2 plus 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Domácí měli téměř osm minut přesilovku, kterou však nedokázali využít.

 

Do poslední třetiny vstupovali domácí s tříbrankovým náskokem a s vědomím, že jedině disciplinovanou hrou mohou utkání dotáhnout do vítězného konce. Ve 45. minutě si před hostujícím brankářem pohrál s kotoučem Pavel Kouba a zvyšuje skóre na 6:2 pro domácí. Po čtyřech minutách David Vinš po téměř samostatné akci dává sedmou branku domácích. Do konce utkání proběhlo mezi hráči ještě pár osobních střetů, ale nic už nemohlo ohrozit konečný výsledek 7:2.

 

Domácí hráči mají v posledních zápasech velice dobrou a bojovnou formu. Příští týden mohou vimperští hokejisté tuto formu potvrdit na ledě Jindřichova Hradce, kde se utkají s mužstvem Žirovnice. Děkujeme příznivcům vimperského hokeje za velmi povedenou atmosféru. Ještě zbývá připomenout, že si křest v A-týmu, i když pouze jako náhradník, odbyl mladý brankář Matěj Robl.

 

Za HC Vimperk Horejš Jiří

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_muzi_vimperk_sobeslav/{/gallery}

 

 

 

Vimperská sálovka 2013-2014 5.kolo – neděle 12.1.2014

 

 

Dorost SK Čkyně – Tácek United 3:10 (1:3)

 

 

Branky:Chalupa Martin, Pojsl Karel, Turek Michal – Bujok Gustav 5, Blahout Václav 2,

 

Mls Jiří 2, Bujok Antonín

 

 

VC Parasites – Sedmička 4:3 (3:1)

 

 

Branky:Sýs Petr 2, Pek Miroslav, Kukačka František – Vachta Adam 3

 

 

Tipsport – Buccaneers F.C. 9:4 (4:0)

 

 

Branky:Šíp Michal 5, Vondrášek Petr 2, Šíp Martin, Kurz Jan – Kováč David 3, Janda Tomáš

 

 

Čkyně – Litrpool J.K. 5:4 (1:2)

 

 

Branky:Provod Robert 2, Kvapil Martin, Pinke Imrich, Král Josef – Psutka Jan 2, Ketzer Radek,

 

Klimek Michal

 

 

Tabalko – Dynamo Jelimani 3:5 (0:2)

 

 

Branky:Voldřich Vladislav, Špánek Vojtěch, Tesař David – Pankratz Václav 3, Pek David 2

 

 

 

Tabulka po 5.kole

 

 

1. Tipsport 5 0 0 39:10 15

 

2. Čkyně 4 0 1 29:22 12

 

3. Dynamo Jelimani 4 0 1 26:16 11

 

4. Buccaneers F.C. 3 0 2 28:27 9

 

5. VC Parasites 3 0 2 25:28 9

 

6. Tabalko 3 0 2 29:22 8

 

7. Tácek United 2 0 3 27:19 7

 

8. Litrpool J.K. 1 0 4 18:28 4

 

9. Sedmička 0 0 5 12:35 0

 

10. Dorost SK Čkyně 0 0 5 18:44 0

 

 

 

6.kolo – neděle 19.1.2014 od 13h

 

 

13.00h Tipsport – Tabalko

 

13.50h Buccaneers F.C. – Tácek United

 

14.40h Sedmička – Dorost SK Čkyně

 

15.30h Litrpool J.K. – VC Parasites

 

16.20h Dynamo Jelimani – Čkyně

 

 

Střelci po 5.kole

 

13 – Bujok Gustav (Tácek United)

 

12 – Šíp Michal (Tipsport)

 

11 – Vondrášek Petr (Tipsport)

 

10 – Kováč David (Buccaneers F.C.), Tesař David (Tabalko), Pankratz Václav

 

(Dynamo Jelimani)

 

{gallery}vimperk/2014/leden/salovka_5_kolo/{/gallery}

 

 


foto a text:Zdeněk Formánek