Ještě máte možnost zvolit

NEJLEPŠÍHO SPORTOVCE OKRESU KLATOVY ZA ROK 2012

Vyhlašovateli ankety jsou Deník, Pošumavské sportovní sdružení (PSS) Klatovy s produkční agenturou ČOK CZ s. r. o., partnerem volby nejúspěšnějšího sportovce okresu je město Klatovy, které hostí finále v kulturním domě v úterý 12. února od 18 hodin.

 

Porota složená ze zástupců PSS Klatovy a Klatovského deníku vybere z nominovaných sportovců ty, kteří na slavnostním galavečeru přeberou ceny.

 

Nominovaní za sušický sport jsou:

JEDNOTLIVCI MLÁDEŽ

Karolína Galušková (KVS Sušice, vodní slalom). Mistryně ČR juniorů, mistryně ČR dospělých, mistryně Evropy juniorů v kategorii jednotlivců i týmů, 2. místo na MS juniorů jednotlivců, 3. místo na MS juniorů v týmech.

 

Matouš Herman (JK Bobři Sušice, judo). S judem začal na začátku školního roku 2009, od té doby již porazil 141 soupeřů, z toho 62 v roce 2012 a získal v něm 20 medailí.

 

Josef Korál (TJ Sušice, atletika). Stříbrná medaile v hodu kladivem a bronzová v hodu diskem MČR dorostenců, v celostátních tabulkách dorostenců 2. místo v hodu kladivem (60,69 m), 2. místo ve vrhu koulí (16,68 m), 5. místo v hodu diskem (48,55 m). Na MČR družstev 1. místo v hodu kladivem. Svými výkony se nominoval do Poháru mistrů evropských zemí juniorů pro rok 2013. Člen národního družstva dorostenců ČR v mezistátním utkání v atletice ČR – Slovensko – Maďarsko (5. místo v hodu kladivem). Od 1. 1. 2013 je členem AK Slávie Praha.

 

Eva Marešová (JUDOCLUB Sušice, judo). 17. místo v Rating Listu, 2. místo na přeboru ČR v kategorii starších žákyň ve váze do 57 kg. Přebornice Plzeňského kraje. Za rok 2012 vybojovala 7 medailí.

 

Aleš Zemen (JUDOCLUB Sušice, judo). Zúčastnil se 4 z 5 kol ČP judistů v kategorii mladších žáků v hmotnosti +60 kg (2× zlato, 1× stříbro a 1× bronz). 2. místo v celorepublikovém Rating Listu, 2. místo na přeboru Čech. Za rok 2012 vybojoval 8 medailí.

 

JEDNOTLIVCI DOSPĚLÍ

Martina Brejchová (TJ Sušice, atletika). Vítězství na 800 m, 400 m a 400 m překážek ve všech kolech II. ligy žen, bodově nejužitečnější závodnice družstva, které obsadilo 3. místo ve II. lize. Její čas 2:15,62 min. na 800 m je kvalitní i z pohledu celostátních tabulek.

 

TRENÉŘI – MLÁDEŽ

Vladislav Galuška (KVS Sušice). Hlavní trenér Sportovního centra mládeže pro jižní a západní Čechy a trenér mládeže v KVS Sušice. Jeho svěřenci vybojovali z MS a ME šest individuálních medailí.

 

Petr Kämpf (JUDOCLUB Sušice). Trenér dětí a mládeže, trénuje 80 judistů v Sušici a Klatovech. Judu se věnuje 22 let, z toho 9 let v pozici trenéra. Na letošním českém poháru vybojovali jeho svěřenci 7 medailí. Šest z nich se kvalifikovalo na mistrovství. V roce 2012 vystoupali jeho svěřenci celkem 119× na stupně vítězů v krajských, regionálních, celostátních a mistrovských soutěžích.

 

Jan Prášek (TJ Sušice, odd. atletiky). Vedoucí trenér atletické přípravky. Díky jeho práci se podařilo v Sušici nastartovat a rozvíjet moderní projekt tzv. dětské atletiky.

 

TRENÉŘI – DOSPĚLÍ

Zdeněk Nešpor (TJ Sušice, odd. atletiky). Trenér a manažer oddílu atletiky TJ Sušice. Nejúspěšnější svěřenci: Josef Korál, Martina Brejchová a Pavel Štěpáník.

 

ROZHODČÍ

Milada Váňová (TJ Sušice, odd. atletiky). Rozhodčí 2. třídy, dlouhá léta vede v Sušici úsek rozhodčích.

 

 

DRUŽSTVA MLÁDEŽE

Starší žáci TJ Sušice (fotbal) – trenéři Pavel Hubáček, Václav Nauš. Kolektiv se právem se stal vítězem krajského přeboru žáků.

 

DRUŽSTVA DOSPĚLÝCH

Družstvo mužů SHC Klatovy (hokej). Dlouholetý účastník II. ligy.

 

Družstvo žen atletiky TJ Sušice – vedoucí družstva Martin Jiroušek. 3. místo ve II. lize žen, postup do kvalifikace o 1. ligu hned při svém prvním startu v historii v této soutěži.

 

Dvojice Petr Kämpf a Miloslav Lerch (JUDOCLUB Sušice). 2 stříbrné medaile na MČR v kata v sestavách Nage no Kata a Katame no Kata, třetí nejúspěšnější klub této soutěže.

 

– kompletní nominace za celý okres najdete ZDE

 

Hlasujte pro sportovní hvězdu čtenářů

O sportovci roku 2012 čtenářů Klatovského deníku rozhodnete ze zveřejněné nominace pouze pomocí originálního hlasovacího kuponu. Kupon nelze kopírovat!  Stačí vyplnit jména jednoho až tří sportovců, kteří podle vás nejlépe reprezentovali Klatovsko v roce 2012 a vyplněný kupon zaslat na adresu: Klatovský deník, Zlatnická 29/I, 339 01 Klatovy. Kupon můžete také osobně přinést do redakce, a to do pátku 25. ledna.

 

Hlasovací kupony pro sportovní hvězdu Deníku a nominace vyjdou na sportovní stránce Klatovského deníku ještě ve dnech: 15. 1., 17. 1., 22. 1. a 24. 1. 2014.

 

Podpořte domácí borce a ukažte, že jste na sušické sportovce patřičně pyšní! Dejte jim svůj hlas!

 

-red,pm kd-