Kolik zaplatíme za likvidaci odpadu?

vimperk komunal
Občané Vimperka se nemusejí obávat zvýšení poplatku za sběr a likvidaci komunálního odpadu. Už prosincové zastupitelstvo odsouhlasilo, že jeho výše zůstává i pro tento rok na stejné úrovni jako loni, tedy 492 Kč / rok / osobu.

 

Kdo platí?

Poplatníkem je fyzická osoba, která má v obci trvalý pobyt, cizinci s trvalým nebo  přechodným pobytem a také vlastníci staveb určených k individuální rekreaci, bytu nebo rodinného domu, ve kterých není k  trvalému pobytu hlášena žádná osoba.

 

Jak zaplatit?

Poplatek je splatný jednorázově, nejpozději do 31. 03. 2014. Při odvodu poplatku společným zástupcem za  domácnost lze, pokud konečná částka přesahuje 2 460 Kč,  poplatek zaplatit ve dvou stejných splátkách v termínech do 31. 03. 2014 a 31. 08. 2014.

Můžete zaplatit v hotovosti na finančním odboru MěÚ Vimperk, převodem na účet č. 19-722281/0100, nebo poštovní poukázkou, kterou vám na vyžádání finanční odbor zašle. Při úhradě převodem na účet je nutno uvést variabilní symbol – desetimístné číslo sloužící k identifikaci poplatníka, které je neměnné a bez jeho uvedení je obtížné platbu správně identifikovat. Pokud jej neznáte z předchozích let, volejte na telefonní číslo 388 402 237, nebo kontaktujte pracovnici finančního odbotu MÚ Vimperk  na adrese jitka.boskova@mesto.vimperk.cz.

 

Osvobození od poplatku

Od poplatku jsou osvobozeni poplatníci, kteří se v místě trvalého pobytu prokazatelně nezdržují nepřetržitě po dobu delší než ½ kalendářního roku z důvodu pobytu v zahraničí, ústavech sociální péče, LDN nebo pobytu ve vazbě či výkonu trestu. Dále jsou osvobozeni poplatníci s celoročním pobytem v Pravětíně čp. 23, Tovární 184 a 338, 1.máje 115 a Nerudova 267, kde likvidaci odpadů zajišťuje provozovatel jednotlivých zařízení. Nárok na osvobození vzniká až po doložení dané skutečnosti poplatníkem.

Pokud potřebujete další informace, obraťte se s dotazy na uvedené tel. číslo 388 402 237.

-red, jb-