Sportovní víkend 18.1. – 19.1.

Fotbal:

 

sobotu 18.1.2014 Mezinárodní turnaj žáků v Prachaticích

 

Základní skupinu jsme vyhráli se ziskem 9 bodů za tři vítězství 

 

Vimperk – Volyně 10:0

 

Vimperk – Vacov 12:1

 

Vimperk – Prachatice 01 7:1

 

V semifinále nás čekal tým TSV Waldkirchen,který skončil ve skupině B těsně na druhém místě. Po velmi dobrém výkonu a výhře 2:1 jsme si zajistili účast ve finále proti FC Písek 01.

 

Myslím si ,že finále bylo opravdu vyvrcholení celého turnaje.Bohužel se nám nepovedlo udržet slibný náskok z poločasu 2:0 a po dvou smolných gólech jsme prohráli 3:2.

 

I tak je 2.místo dobrý výsledek.Musím ještě jednou poděkovat Prachatickým  za pozvání a jejich turnaj jim pochválit řekl trenér Jiří Formánek

 

sestava: Jaroš M., Uhříček L.,Zahradník J., Uhlík M.,Matoušek V.,Formánek J.,Koubek J.,Zahradník P.,Vlček T.,Matoušek M.,Frček L.,Koloušek T., Rod O.

 

Střelci v zápasech:

 

Vimperk-Volyně  Koubek J.3,Matoušek M.,Uhlík M. 2,Rod O.,Vlček T.,Matoušek V.

 

Vimperk-Vacov   Vlček T.,Matoušek M. 3,Koubek J.,Zahradník P. 2,Uhlík M.,Matoušek

 

Vimperk-Prachatice  Frček L.3,Vlček T.,Matoušek M.,Uhlík M.,Formánek J

 

Semifinále: Vimperk-Waldkirchen Frček L.,Vlček T.

 

Finále: Vimperk-Písek   Vlček.T,Frček L.

 

 

{gallery}vimperk/2014/leden/fotbal_turnaj_zaci_prachatice/{/gallery}

 

 

 

HALOVÝ FOTBALOVÝ TURNAJ ROČNÍKY 2008 A MLADŠÍ VIMPERK 18.1.2013

 

 

 

Účastníci: FK Slavoj Český Krumlov, FK Junior Strakonice, TJ Šumavan Vimperk 1, TJ Šumavan Vimperk 2

 

 

Systém: 4+1, hráno každý s každým 1×15 min. dvoukolově

 

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk 1

 

 

TJ Šumavan Vimperk 1 – TJ Šumavan Vimperk 2 2:0  branky: Uhlík D., Havlan V.

 

 

Druhý zápas: 7:0  branky: 3x Vondrášek T., 2x Havlan V., Košnař D., Krejčí F.

 

 

TJ Šumavan Vimperk 1 – FK Slavoj Český Krumlov 4:3  branky: 3x Vondrášek T., Uhlík D.

 

 

Druhý zápas: 4:0 branky: 2x Havlan V., Košnař D., Vondrášek T.

 

 

TJ Šumavan Vimperk 1 – FK Junior Strakonice 4:3  branky: 4x Vondrášek

 

 

Druhý zápas: 0:3

 

 

Sestava: Krejčí Filip, Kryštof Roman, Havlan Vladimír, Vondrášek Tomáš, Drabeš Filip, Košnař Denis, Uhlík David

 

 

Trenéři: Vondrášek P., Košnař J.

 

 

Hodnocení trenérů: Kluci hráli zodpovědně a především zápasy se Strakonicemi měly velký náboj. V příštích zápasech musíme více zapracovat na kolektivní souhře.

 

 

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk 2

 

 

TJ Šumavan Vimperk 2 – TJ Šumavan Vimperk 1 0:2

 

 

Druhý zápas: 0:7

 

 

TJ Šumavan Vimperk 2 – FK Slavoj Český Krumlov 0:5

 

 

Druhý zápas:0:5

 

 

TJ Šumavan Vimperk 2 – FK Junior Strakonice 1:4 branky: Voldřichová A.

 

 

Druhý zápas:1:2 branky: Hejtmánek T.

 

 

Sestava: Karvan Jakub., Vinš David., Hejtmánek Tomáš., Spaczynski David., Voldřichová Adéla, Drabeš David

 

 

Trenéři: Vondrášek P., Košnař J.

 

 

Hodnocení trenérů: Pro některé to byl první turnaj a šlo především o to, aby si všichni zahráli. Při troše štěstí a lepším plnění našich pokynů jsme mohli uhrát lepší výsledky.

 

 

Pořadí:

 

1. FK Junior Strakonice        16:8 15b.

 

2. TJ Šumavan Vimperk 1     21:9 15b.

 

3. FK Slavoj Český Krumlov  15:12 6b.

 

4. TJ Šumavan Vimperk 2     2:25 0b.

 

 

O celkovém vítězi rozhodlo skóre vzájemných zápasů mezi TJ Šumavan Vimperk 1 a FK Junior Strakonice.

 

 {gallery}vimperk/2014/leden/fotbal_turnaj_hala_2008/{/gallery}

 

 

Turnaj Třeboň:

 

V neděli 19.1. jsme pokračovali v našem fotbalovém víkendu.Odehráli jsme 3.kolo základní skupiny ,kde se rozhodovalo o postupu mezi pět nejlepších týmů,které si to rozdají o celkové vítězství.

 

Trošku jsem se obával co s námi udělá únava ze sobotního turnaje,ale musím říct ,že jsme to zvládli docela dobře.Dvě výhry a jedna prohra nám zajistila 4.místo a tím postup do finálové skupiny. S námi postoupily tyto týmy FC Písek,Loko Č.B.,FK Příbram 02 a Jihlava 02.

 

Zápasy:

Vimperk – FC Písek   4-6  Branky: Koloušek T.,Rod O.,Frček L.,Uhlík M.

Vimperk – Loko Č.B.  9-6  Branky: Frček L. 7, Matoušek V., Koloušek T.

Vimperk – SKP Č.B    8-4  Branky: Frček L. 5 , Matoušek V., Uhlík M.

 

sestava: Jaroš M., Uhříček L.,Uhlík M.,Zahradník J.,Frček L.,Koloušek T.,Matoušek V., Janda M., Rod O.

 

 Tabulka po 3.turnaji

 

2001_3_Trebon

 

Střelci: Frček (Vimperk)  31, Benda (Loko) 28 , Kynkor (Písek) 18 , Djurov (Loko

 

 

 

Hokej:

 

Junioři: Spartak Soběslav – HC Vimperk 2:5 (1:0,1:2,0:3)


Branky:Šonka 2-Pešl,Krejsa,Myslík,Vítovec,Sitter R.


Sestava Vimperka:Robl-Sitter R.,Kačmár,Myslík,Vítovec-Novotný ,Sitter
J.,Bárta-Plouhar,Pešl,Petera-Jungvirt,Krejsa,Vachoušek


V důležitém utkání museli vimperští junioři smazat dvoubrankové vedení domácích,což se v polovině utkání podařilo a závěrečná třetina již byla zcela v jejich režii.

 

 

 

Dorost: HC VIMPERK – HC STRAKONICE  2 : 2  (1:1,1:0,0:1)

 

Branky: Ptášnik 1, Fiedler 1

 

Přihrávky: Kraml 1

 

Vyloučení: 5:4

 

Utkání plné emocí, nasazení, důrazných osobních soubojů či rychlého kombinačního hokeje i tradiční nervozity v hledišti, které často rozhodují maličkosti to je utkání dvou tradičních nesmiřitelných rivalů, Vimperka a Strakonic tentokrát na vimperském ledě. Zatímco obě mužstva v minulosti částěčně spolupracovali, derby jsou nesmiřitelná. I v sobotu jsem byl za ty roky už po několikáté při tom na vimperské střídačce co by jeden z trenérů a opět se bylo na co dívat a duel své pověsti nezůstal nic dlužen. Brzký začátek duelu v devět hodin však pro téměř sváteční atmosféru derby nebyl zrovna ideální a takto časté úvody utkání jsou bohužel pouze ve Vimperku. Určitě by důležitému utkání slušel pozdější začátek. Domácí soupiska byla po dlouhé době téměř kompletní, s výjimkou dlouhodobě zraněného Hlavici a domácí tak mohli hrát na tři útočné trojky a čtyři obránce, což je proti takovému soupeři lepší než hrát v deseti. Ve vimperské brance nastoupil od začátku Skolek a podal výborný výkon. I hostům chyběli některé opory. Od prvních minut sehraní strakoničtí nasadili rychlé bruslařské tempo, na které dokázali domácí reagovat. Zatímco hosté, hrající dvě mládežnické soutěže současně a jasný favorit utkání co by lídr tabulky, se do útočného pásma dostávali více kombinační hrou, domácí svou snahu často řešili více individuálně se snahou rychlého zakončení. Do vedení šli v osmé minutě domácí zásluhou pohotového zakončení při objetí branky Ptášnikem a byla to již jeho šestá branka v řadě a jedenáctá za poslední tři zápasy. Hosté zaskočeni vimperskou hrou dokázali ještě v průběhu první třetiny, konrétně v šesnácté minutě, vyrovnat šikovným Dlouhým, jenž nedal blafákovým zakončením Skolkovi šanci.

 

Ve druhé třetině, z domácího pohledu, již tradičně horší, hosté přehrávali svého soupeře, ale Skolek byl bezchybný a potřebné štěstí bylo tentokrát na vimperské straně. Ve dvacáté sedmé minutě po napadání soupeře vybojoval hostujícím brankářem rozehraný kotouč domácí Kraml a jeho následnou střelu šťastně tečoval Fiedler a domácí šli přes zaskočené hosty do vedení. Situaci, kterou suveréní hosté v průběhu krajské soutěže ještě nepoznali. Hned se utkání přiostřilo na obou stranách a atmosféra houstla. Do konce třetiny se již stav nezměnil a domácí šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

 

Třetí třetina začala opět hostujícím náporem s výměnou brankáře navíc podpořeným přesilovou hrou, kterou sice domácí ubránili, ovšem po návratu vyloučeného na led hosté vyrovnali utěšenou střelou, kterou za Skolkova záda umístila jedna z bránících bruslí. Následných osmnáct minut se hrál rychlý fyzicky náročný hokej se šancemi utkání rozhodnout na obou stranách. Hosté měli více ze hry, ale obětavě hrající domácí se jim překonat nepodařilo. Oba brankáři byli v průběhu téměř osmnácti minut při hře nahoru-dolů nepřekonatelní. V závěru si obě střídačky vybrali oddechové časy, ale na skóre se již nezměnilo i když šancí strhnout vítězství na svojí stranu měli oba týmy dost. Utkání nakonec končí zaslouženou remízou, se kterou hosté, jasný lídr tabulky, spokojeni nebyli,

 

 

{gallery}vimperk/2014/leden/hokej_dorost_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

 

 

KP Muži: HC Slavoj Žirovnice – HC Vimperk  5:6 (3:1, 2:3, 0:1 – 0:0) po s.n. (0:1)

 

Branky:12. Gurka, 13. Javůrek (Körner, Kalvas), 14. Gurka (Kalvas), 28. Kalvas (Gurka, Reisner), 28. Körner (Javůrek, Sviták) – 6. Předota, 25. Slabý (Ženíšek), 27. Paule, 29. Janda (TS), 48. Slabý (Paule), rozh. náj. Janda

Vyloučení: 6:5 navíc Ištvánik (ŽIR) 10 min

 

Využití: 1:1

 

V oslabení: 0:1

 

Rozhodčí: Stach – Jirovský, Karlín

 

Diváci: 50

 

HC Žirovnice: Krásný – Reisner, Fiedler, Soukup, Holický, M. Koláček, Ištvánik – Jedlinski, Beránek, Stach, Gurka, Smolík, Kalvas, Körner, P. Javůrek, Sviták.

 

HC Vimperk: Pixa – O. Předota, Horejš, Voldřich, J. Předota, Coufal, R. Sitter – Slabý, M. Janda, Ženíšek, Lang, Vinš, Plouhar, B. Král, Paule, Kouba (21. J. Sitter).

 

 

V další utkáním Krajské ligy mužů čekal na vimperské hokejisty soupeř ze Žirovnice, který své domácí zápasy hraje na zimním stadionu v Jindřichově Hradci. Hosté z Vimperka začali utkání po předešlých dobrých výkonech ve svižném tempu. V 6. minutě si vzal puk Ondřej Předota, prokličkoval celé hřiště a své sólo završil brankou. Hosté však po rychlé úvodní brance povolili a po chybě jednoho z hostujících obránců domácí ve 12. minutě srovnávají na 1:1. A to nebylo zdaleka vše. V dalších dvou minutách se domácí trefili hned dvakrát a během tří minut tak dokázali třemi rychlými brankami otočit skóre ve svůj prospěch – 3:1. Hostující trenéři zareagovali na situaci oddechovým časem. V 15. minutě je vyloučen Král a následně Předota Jan. Domácí měli možnost hrát téměř minutu a půl přesilovku 5 na 3. Vimperským se podařilo toto oslabení ubránit a krátce poté mohl skórovat Lang, který se ocitl tváří v tvář gólmanovi domácích, bohužel svou šanci neproměnil.

 

Hosté začali druhé dějství náporem a zatlačili domácí do své třetiny. Ve 25. minutě střílí Karel Slabý po nahrávce Ženíška gól na 2:3. Minutu poté je vyloučen Vinš a domácí při své přesilové hře doslova namazali Paulemu, který nabídnutou šancí nepohrdl a srovnal na 3:3. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho. Neuběhlo ani třicet sekund a domácí využívají přesilovou hru a vedou 4:3. V té samé minutě domácí střílí další branku a odskakují hostům podruhé v utkání na rozdíl dvou branek. V další minutě však domácí nabídli hostům příležitost ke snížení v podobě trestného střílení, když pod tlakem hostí úmyslně zalehli kotouč ve vlastním brankovišti. Zodpovědnost vzal na sebe Martin Janda a tvrdou střelou pod horní tyč snižuje na 4:5.

 

Ve třetí třetině chtěli hosté z Vimperka nepříznivý vývoj utkání otočit. Domácí byli pod velkým tlakem, ale hosté nedokázali přehuštěnou domácí obranu překonat. Ve 47. minutě putuje na trestnou lavici domácí hráč a hosté konečně a zaslouženě vyrovnávají na 5:5. Za tohoto stavu už domácí pouze bránili s cílem získat alespoň jeden bod. Hosté měli před koncem utkání výhodu přesilové hry, ale na skóre se již nic nezměnilo. Na řadu přišli samostatné nájezdy, kdy jako první jel Jan Předota, ale samostatný nájezd neproměnil. Jako druhý za Vimperk jel Martin Janda a ani při svém druhém trestném střílení v utkání se nemýlil. Domácí nedokázali vimperského brankáře Pixu ve třech případech ani jednou překonat hosté si tak na Šumavu odvezli cenné dva body.

 

Další utkání sehrají vimperští v neděli 26. ledna na zimním stadionu v Milevsku proti týmu Božetic. Děkujeme všem příznivcům HC Vimperk za podporu v hledišti.

                                                                                                                                              Jiří Horejš

 

 

Vimperská sálovka:

 

6.kolo – neděle 19.1.2014

 

Tipsport – Tabalko 8:3 (4:1)

 

Branky:Šíp Martin 2, Vondrášek Petr 2, Blahout Jan 2, Šíp Michal, Málek Ondřej –

Tesař David 3

 

Buccaneers F.C. – Tácek United 3:5 (2:1)

 

Branky:Hoch Karel 2, Polata Michal – Bujok Gustav 3, Vítovec Miroslav, Bujok Antonín

 

Sedmička – Dorost SK Čkyně 1:7 (1:2)

 

Branky:Schwarz Silvestr – Chalupa Martin 2, Uhlíř Vojtěch 2, Kuta Marek, Toman Lukáš,

Fiedler Josef

 

Litrpool J.K. – VC Parasites 5:4 (1:1)

 

Branky:Klimek Michal 2, Koubek Jaroslav, Blahout Radim, Zimmermann Václav –

Pek Miroslav 2, Sýs Petr, Sýs Miroslav

 

Dynamo Jelimani – Čkyně 2:6 (1:3)

 

Branky:Pechlát Michal, Pankratz Václav – Král Josef 4, Pinke Imrich, Turek Václav

 

 

Tabulka po 6.kole

 

1. Tipsport 6 0 0 47:13 18

2. Čkyně 5 0 1 35:24 15

3. Dynamo Jelimani 4 0 2 28:22 11

4. Tácek United 3 0 3 32:22 10

5. Buccaneers F.C. 3 0 3 31:32 9

6. VC Parasites 3 0 3 29:33 9

7. Tabalko 3 0 3 32:30 8

8. Litrpool J.K. 2 0 4 23:32 7

9. Dorost SK Čkyně 1 0 5 25:45 3

10. Sedmička 0 0 6 13:42 0

 

7.kolo – neděle 26.1.2014 od 13h

13.00h Tácek United – Sedmička

13.50h Dorost SK Čkyně – Litrpool J.K.

14.40h Tabalko – Buccaneers F.C.

15.30h Čkyně – Tipsport

16.20h VC Parasites – Dynamo Jelimani

 

Střelci po 6.kole

16 – Bujok Gustav (Tácek United)

13 – Vondrášek Petr (Tipsport), Šíp Michal (Tipsport), Tesař David (Tabalko)

12 – Král Josef (Čkyně)

 

{gallery}vimperk/2014/leden/salovka_6_kolo/{/gallery}

 

 

KP Basketbalu:

 

Sršni Písek “B” – Bk Vimperk 57:50 (11:10, 25:23, 37:32)

 

Minulou neděli odcestovali hráči Vimperka na palubovku rezervy píseckých sršňů. Po domácí prohře v prodloužení a vzhledem k vyrovnané tabulce, byla motivace jasná. Oplatit soupeři porážku a přiblížit se postupu do play off.

 

Začátek utkání se nesel v duchu několika nepřesností a především to mělo za následek, že na konci čtvrté minuty první čtvrtiny byl stav 4:0 ve prospěch hostů. Do konce čtvrtiny bylo k vidění stejný průběh utkání. Řada nepřesných střel, zkažených nahrávek a tvrdá defenzíva pod oběma koši. Podobná hra byla k vidění i ve druhé čtvrtině. Kdy žádný z týmu se nedokázal dostat do většího bodového rozdílu vůči soupeři a tak před poločasovou přestávkou byl stav prakticky vyrovnaný.

 

Ve třetí čtvrtině začal čím dál tím víc brát otěže zápasu do svých rukou domácí hráč Kostohryz, který po cloně a chybě bránících hráčů z Vimperka, se dostával ke snadným střelám, které často končily úspěšně. Před závěrečnou čtvrtinou tak domácí odskočili na pěti bodové vedení, které ale v basketbalu neznamená vůbec nic. Po prvním koši domácích v závěrečné části zápasu, se Vimperští díky sedmi bodům v řadě, svému soupeři bodově vyrovnali a zápas prakticky začal od začátku. Bohužel v této části přišla na střelce Vimperka impotence v podobě neproměňování trestných hodů, kdy z osmi pokusů proměnili pouhé tři. Díky tomu se Písečtí dostávali pomalu, ale jistě do čím dál tím většího vedení, které si nenechali vzít až do konce utkání. S 50% úspěšností střílení trestných hodů se vyhrává jen za předpokladu, že úspěšnost střelby při hře je lepší. Bohužel, i ta byla daleko od toho, aby mohla být označena alespoň za průměrnou.

 

Střelci Vimperka : J.Hodina 16, M.Susol 12, M.Sitár 7, R. Klímek 5(1), F.Doule 5, K.Vácha 4 a M. Gála 1

 

text:K.Vácha

 

 

BK Strakonice „B“ : BK Vimperk  37 : 53 (8:14, 13:12, 7:13, 9:14)

V sobotu se dohrával odložený zápas mezi strakonickou rezervou a vimperským mužstvem, který se měl původně hrát v prosinci, ale marodka strakonických nedovolila toto utkání odehrát.  

 

Vimperský celek potřeboval v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit, pokud si chtěl udržet alespoň teoretickou naději na postup do nadstavbové části, která se týká pěti nejlepších týmů tabulky. Bohužel hosty postihla nepříjemná ztráta v podobě rozehrávače M. Susola, který si poškodil při pátečním tréninku koleno. K němu se přidal podkošový K. Vácha se zraněnými zády. Vyhlídky na zápas tedy nebyly příliš optimistické, navíc proti soupeři, proti kterému se vimperští posledních několik zápasů trápili a v prvním zápase na domácí palubovce s nimi dokonce prohráli.

 

Zápas zahájil BK Vimperk dobře a na začátku třetí minuty vedl 7:0. Až poté se dokázal prosadit také domácí celek Strakonic. Zápas byl v obranné části velmi úporný a tak skóre na obou stranách příliš nenarůstalo. Když už se vimperští dostali k zakončení, tak nedokázali vsítit koš ani z vyložených pozic. Strakoničtí naopak využívali útočných doskoků a tím drželi přijatelný a celkem vyrovnaný stav. První čtvrtina skončila výhrou BK Vimperk 14:8.

 

Ve druhé čtvrtině pokračovala hra obran na obou stranách. Vimperským se podařila opět 6 bodová šňůra, kterou ale v závěru čtvrtiny navázali domácí 5 bodovou. Alarmující byl počet deseti ztrát za poločas, který skončil 26:21 pro BK Vimperk.

 

Třetí čtvrtinu vimperští zahájili zónovou obranou, na kterou se strakonickým nedařilo najít recept. Výsledkem bylo, že se domácím podařilo vstřelit jen tři koše ze hry. K tomu navíc neproměnili 8 trestných hodů v řadě. Naopak vimperským se podařil vstup do této části hry, zrychlili přechod do útoku, dali 6 bodů v řadě a i přes několik nepřesností a zbytečných ztrát vedli po třetí čtvrtině 39:28. Strakonický celek vstřelil v této části hry jen 7 bodů.

 

Toto vedení ovšem stále neslibovalo žádnou klidnou koncovku. Nicméně hosté nepolevili v obraně, opět chvílemi zkoušeli zónovou obranu, nutili domácí k velmi těžkým střelám, jejichž neúspěšné střelecké pokusy získávali zlepšeným doskokem, a vyráželi do protiútoků. Opět jen slabší koncovkou a dalšími ztrátami skóre výrazněji nenarůstalo. Konečný stav tedy 53:37 pro celek BK Vimperk.

 

 

Celý tým předvedl až na několik výpadků na doskoku skvělý výkon v obraně. Naopak vimperské opět srážely zbytečné ztráty míče. Velmi dobře zahrál přes tréninkovou absenci P. Lukáš. Zápas řídil poprvé jako trenér M. Susol, který zvládl roli velmi dobře. Nicméně věříme, že nám co nejdříve pomůže na hřišti jako hráč. Už další víkend BK Vimperk hraje proti Viktorce Tábor a rezervě BK Tábor. Tímto zveme fanoušky, aby nás přišli podpořit. V sobotu tradičně od 17 hodin a v neděli od 9:30.

 

 

Střelci: Doule 15, Lukáš 14 (1 trojka), Klímek (1), Hodina 8, Sitár 5, Gála 2, nastoupili ještě Kautman a Kubiš.

 

text:M.Sitár

 

 

foto a text: Zdeněk Formánek