Lyžníkům je ‘už pětadvacet’

A tenhle krásný “věk” oslavili, jak jinak, na Kvildě, jubilejním setkáním na Šumavě.  Před kostelem sv. Štěpána na Kvildě se v pravé poledne sešli, patřičně vyzbrojeni dobovou výbavou – ski,oblečením s nechyběla ani ta správná technika fotografů – a  po krátkém zahájení a stručném připomenutí historie setkávání lyžníků  k uctění památky jednoho z největších propagátorů lyžování v českých zemích, Josefa Šimona Alše – Lyžce, se vydali na trasu Kvilda – Horská Kvilda.

 

DSC 0322

 

 

Lyžníky přivítal, pogratuloval jim k výročí, předal upomínku a popřál ještě hodně takových radostných ročníků, starosta Kvildy Václav Vostradovský. Ten mimochodem už několik let slibuje že se mezi lyžce zařadí také, jen co sežene ty správné šumavské ski. Potvrdil to i letos  a přislíbil, že  zintenzivní svou snahu, aby se příští rok mohl spolu s nimi vydat  na bílé pláně.

 

DSC 0353

 

 

Jako vždy sklízeli  lyžníci obdiv přihlížejících diváků, i nejmodernějšími lyžemi vybavených současných  běžkařů. Krakonoš ani nechyběl, jen ten sníh, tím mohla být letošní zima  trochu štědřejší. Ale i tak si pořadatelé, písecká župa Josefa Šimona Alše – Lyžce, účastníci i přihlížející den užili.

 

DSC 0361

Krásný slunečný den byl jen třešničkou na dortu a i když to ‘místy trochu dřelo’, nikomu nezamrzl úsměv na tváři – nejen na Kvildě, ale ani na ostatních místech, třeba na Jezerní slati.

“Krokem telemarským”, případně i jiným, se vše zvládlo…

DSC 0397

DSC 0375

 

Lyžníkům zdar! A příští rok opět na shledanou – s pravidelnými účastníky, mezi něž patří i nestor šumavského lyžování Emil Kintzl, i s těmi, kteří tu letos byli poprvé. Ti slíbili, že podpoří věhlas bílé stopy a slíbili, že na takovouhle akci určitě dorazí a přivedou i své přátele.

DSC 0387

-red-

foto Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2014/leden/kvilda_lyznici/{/gallery}